G4Media.ro

BREAKING Delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al PPE,…

sursa foto: ELVIS BARUKCIC / AFP

BREAKING Delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al PPE, care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spațiul Schengen (Siegfried Mureșan)

Delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spațiul Schengen, astfel încât manifestul a fost adoptat în unanimitate, a anunțat miercuri europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan.

Manifestul electoral cuprinde următorul paragraf:

„Avem nevoie de admiterea deplină la spațiul Schengen pentru Bulgaria și România, eliminând nu doar controalele aeriene și maritime, ci și controalele la frontierele terestre cât mai curând posibil”.”

“Acest vot arată ca blocajul a fost depășit și că, chiar dacă au existat dificultăți, le vom depăși și vom obține aderarea deplină a României la spațiul Schengen”, a afirmat Mureșan, într-un comunicat de presă.

Înainte de acest vot, secretarul general Christian Stocker a afirmat că delegații ÖVP nu vor fi de acord cu manifestul PPE invocând mai multe linii roșii, cum ar fi aprobarea necesară pentru energia nucleară sau extinderea spațiului Schengen, după cum a transmis publicația austriacă Kurier.

Astfel, ÖVP ar fi urmat să respingă aderarea  deplină a țărilor lor în spațiul Schengen, cerută de România și Bulgaria: „Sistemul Schengen este stricat. Trebuie să reparăm sistemul și nu să îl îndulcim”, a declarat Stocker într-un comunicat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Wow, acuma chiar avem sperante! 🤦

  2. Austriecii nu au votat împotrivă, dar nu vor vota niciodată pentru aderarea României la Schengen.

  3. ha,ha,ha…As vrea sa consum si eu ce consuma dl Siegfried Mureșan. Pai si austriecii sunt de acord ca au „nevoie de admiterea deplină la spațiul Schengen pentru Bulgaria și România” dar nu acum

  4. Se da o nemeritata atentie unui text care nu spune nimic!… „cat mai curand posibil” e o sintagma din care fiecare intelege ce vrea, nu obliga la nimic, austriecii pot vota linistiti.
    Oricum, acest „manifest” n-are nicio valoare!

  5. e de la ppe deci e de bine. astia sunt aia care sunt din usl?

  6. Eu unul mă întreb ce li s-au promis la schimb…..

  7. Stai linistiti la locurile voastre, de fapt OVP s-a abtinut de la vot, deci „unanimitatea” aia nu e chiar unanimitate.