G4Media.ro

BREAKING Cancelarul german Olaf Scholz merge în Austria pentru discuții despre Schengen…

Sursa foto: ELVIS BARUKCIC / AFP

BREAKING Cancelarul german Olaf Scholz merge în Austria pentru discuții despre Schengen cu cancelarul Karl Nehammer

Cancelarul austriac Karl Nehammer a anunțat miercuri, după ședința de guvern, că va primi vizita cancelarului german Olaf Scholz, care vine în Austria pentru o vizită bilaterală, transmite presa austriacă. Printre subiectele de pe agendă se va număra și extinderea spațiului Schengen, unde Berlinul și Viena au opinii diferite, transmit publicațiile Puls24 și Kleine Zeitung.

Berlinul face presiuni puternice asupra Vienei pentru ca România și Bulgaria să adere în acest an la Schengen, scriu publicațiile citate.

Săptămâna trecută, cu ocazia unei întrevederi cu premierul Marcel Ciolacu la Berlin, cancelarul Olaf Scholz a declarat că Germania discută „în mod constant” cu „prietenii noștri sceptici” despre aderarea în așteptare a României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Austria s-a opus prin veto în decembrie 2022 la aderarea României și Bulgariei, argumentând că cele două țări nu își protejează granițele și permit migranților ilegali să ajungă în Austria.

Nehammer a anunțat că o altă temă la întâlnirea cu Scholz e reprezentată de controalele germane la granița cu Austria.

Cooperarea cu Germania este la ordinea zilei, deoarece este cea mai puternică națiune din punct de vedere economic din cadrul UE, „în același timp, Republica Federală controlează frontierele cu Austria, deoarece Republica Federală consideră că există o problemă cu migrația neregulamentară”, a declarat cancelarul.

El s-a declarat „pregătit să continue să lucreze la soluții pentru Schengen și apoi, împreună cu Republica Federală, să pună capăt efectiv controalelor la frontiera germano-austriacă”, a spus Nehammer.

În ceea ce privește migrația, în prezent se întâmplă multe lucruri în cadrul UE, a declarat cancelarul. Acum trebuie să evaluăm care este efectul acestor măsuri și cum funcționează de fapt protecția frontierei externe a UE „și apoi putem discuta ulterior chestiunea aderării la Schengen”.

Șeful guvernului german, aflat în funcție din decembrie 2021, nu a efectuat încă o vizită bilaterală la Viena. Nehammer și-a vizitat omologul de la Berlin la sfârșitul lunii martie 2022.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Iarasi titluri bombastice numai ca sa atrageti trafic. Din titlu sugerati ca merge sa discute subiectul Schengen, iar in articol spuneti ca printre subiectele abordate este si Schegen, care cu siguranta este la altele. Oricum de atins obiectivul click bait ati reusit. Dar si acelasi timp ati reusit de declick la capitolul deontologie jurnalistica.

  2. Unii pechinezi se cred dulăi. Așa si austria, o țară mică și insignifiantă.