G4Media.ro

Brazilia a depășit pragul de 130.000 de decese, cauzate de pandemia de…

Brazilia a depășit pragul de 130.000 de decese, cauzate de pandemia de Covid-19

Brazilia a depăşit vineri pragul de 130.000 de morţi din cauza COVID-19, cu o scădere a mediei deceselor zilnice, dar cu îngrijorări care rămân într-o ţară unde pandemia a exacerbat inegalităţile sociale şi tensiunile politice, notează AFP.

În ultimele 24 de ore, Ministerul Sănătăţii din Brazlia a raportat 874 de decese şi 43.178 de noi contaminări, ceea ce, la şase luni după confirmarea primului caz, ridică bilanțul la 130.396 de morţi şi la 4.282.164 de cazuri de infecție.

Brazilia, ţară cu 212 milioane de locuitori şi dimensiuni continentale, deplânge astfel al doilea bilanţ ca număr de victime, după Statele Unite, şi se situează în poziţia a treia ca număr de cazuri, după ce a fost depăşită de India la începutul săptămânii.

Media deceselor zilnice se ridică la 696 în ultimele şapte zile, confirmând debutul inflexiunii curbei.

Între iunie şi jumătatea lui august, Brazilia a stagnat pe un platou ce părea interminabil, cu peste 1.000 de decese înregistrate aproape în fiecare zi.

„Curbele arată că vârful a fost atins şi că am intrat pe pantă descendentă, dar numărul deceselor rămâne foarte ridicat şi inacceptabil”, a afirmat Guilherme Werneck, vicepreşedinte al Asociaţiei braziliene de sănătate colectivă, în cursul unui seminar organizat în această săptămână de Fundaţia Oswaldo Cruz.

Majoritatea statelor braziliene au început relaxarea măsurilor de restricţie încă din iunie, în mod grăbit pentru cei mai mulţi specialişti care se tem de al doilea val, în timp ce „încă nu s-a încheiat primul val”, potrivit lui Thomas Mellan, specialist în statistici legate de epidemii la Imperial College din Londra, relatează Agerpres.

Lupta împotriva pandemiei a fost încetinită de tensiuni politice, deoarece preşedintele de extremă-dreaptă, Jair Bolsonaro, a minimalizat importanţa acesteia şi a criticat vehement măsurile de restricţie luate de guvernatorii statelor.

 

Sursa foto: Facebook/ Jair Messias Bolsonaro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter