G4Media.ro

Brașovul concurează pentru titlul de Capitală Verde a Europei / E singurul…

Sursa foto: Radio Brașov

Brașovul concurează pentru titlul de Capitală Verde a Europei / E singurul oraș din România care a ajuns în această etapă a competiției

Brașov a fost oficial selectat printre cele zece orașe care concurează pentru titlul de Capitală Verde a Europei, în cadrul competiției organizate de Comisia Europeană, anunță Monitorul Expres.

Alături de Brașov, celelalte orașe finaliste sunt: Brescia (Italia), Cagliari (Italia), Graz (Austria), Guimarães (Portugalia), Logroño (Spania), Novara (Italia), Poznań (Polonia), Rzeszow (Polonia) și Vilnius (Lituania).

”Primirea acestei nominalizări reprezintă o onoare pentru Brașov, în special având în vedere că este singurul oraș din România care a ajuns în această etapă a competiției. Cu toate acestea, nominalizarea vine și cu o responsabilitate. Brașovul este obligat să continue toate proiectele care îl transformă într-un oraș cu adevărat verde, prietenos cu mediul și preocupat de protejarea valorosului său patrimoniu natural. Un oraș pentru toți”, anunță Primăria Brașov.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Da, e frumos ce vrea sa facă autoritatea locală însă românii nu dau doi bani pe verde, mediu sau calitatea aerului: ei vor sa meargă cât mai mult cu mașinile, sa parcheze gratuit, dar numai ei ca sa aibă loc de parcare oricând . La ce folosește transportul urban ecologic dacă nimeni nu merge cu el și de la an la an numărul mașinilor creste? Plus ca e un risc mare pentru primar, ma îndoiesc ca ii aduc voturi astfel de inițiative.

    • Orice învăț are și dezvăț, eu de exemplu aș dori să merg cât mai mult cu transportul în comun, bicicleta sau pe jos; și tot român mă consider 😉

    • Transportul urban ecologic e ala care rulează pe baza de hidrogen? Sa nu îmi spui ca e electric ca atunci te contrazici singur. Energia electrica se produce și cu arderea hidrocarburilor. Deci e semiverde.

  2. Brasovul are un transport urban bun, chiar punctual si ecologic pe deasupra, dar recentele decizii de crestere cu 40% a preturilor nu cred ca au dus la o crestere a utilizarii, mai ales in week-end. Parcarea este libera Duminica si tinand cont de comoditatea romanilor combinata cu ieftineala specifica, de ce sa dau 32 de lei pentru o familie de 4 persoane pentru bilete cand este gratis parcarea si ma costa 1 litru de combustibil masina. Faptul ca abonamentele s-au ieftinit in acelasi timp nu cred ca acest lucru a influentat major decizia de a merge sau nu la servici cu autobuzul pentru ca decizia de a merge cu masina la servici, birou, etc. este data mai mult de comoditate decat de cost.
    Din pacate cu pistele de bicicleta se sta destul de rau. Planuri sunt pentru intreg orasul si judetul, dar de planuri ne-am cam saturat. Sunt ceva parcuri, dar in cartiere zonele verzi cam lipsesc.
    Chiar sunt curios sa vad pe loc iese in aceasta „competitie” si care sunt criteriile. si mai ales cum sta Brasovul in comparatie cu alte orase, iar aici ma refer in special la Graz, care este intr-o alte liga.