G4Media.ro

Braşov: Intervenţie a Salvamont pentru recuperarea unui turist accidentat. Salvatorii spun că…

Sursa foto: Facebook Salvamont

Braşov: Intervenţie a Salvamont pentru recuperarea unui turist accidentat. Salvatorii spun că tot mai multe persoane „fără cultură montană adecvată” se expun „unor situaţii periculoase”

Salvamontiştii braşoveni au intervenit, luni, pentru recuperarea unui turist care, din cauza încălţărilor nepotrivite pentru drumeţii montane, s-a accidentat. Este a doua intervenţie de acest fel în ultimele trei zile, în zona montană din apropierea municipiului. Salvatorii montani afirmă că, odată cu venirea verii, se confruntă cu tot mai multe situaţii în care persoane „fără cultură montană adecvată” se expun „unor situaţii periculoase”, relatează News.ro.

„Deoarece ne aflăm în perioada concediilor, ne confruntăm cu un număr tot mai mare de turişti, majoritatea fără cultură montană adecvată, motiv pentru care se expun unor situaţii periculoase. Este şi cazul persoanei de astăzi, care s-a accidentat într-o drumeţie pe traseul Drumul Serpentinelor de pe Tâmpa şi care, în urma unei căderi, a suferit un traumatism de membru inferior în zona gleznei”, informează, luni, salvamontiştii din Poiana Braşov.

Aceştia precizează că persoana respectivă a fost transportată la baza muntelui şi predată unui echipaj SMURD.

Este a doua astfel de intervenţie a salvatorilor montani din Poiana Braşov în ultimele trei zile. Sâmbătă, aceştia au intervenit pentru a transporta în siguranţă o femeie accidentată din cauza încălţărilor inadecvate şi care, în timp ce cobora pe pârtia Drumul Roşu, a alunecat şi a căzut, suferind un traumatism în zona tibiei.

„Reamintim turiştilor necesitatea purtării unui echipament adecvat, chiar şi pentru o drumeţie/plimbare scurtă. Acesta trebuie să plece de la încălţări care să le ofere aderenţa şi stabilitate în condiţii specifice. Chiar dacă o plimbare pe muntele Tâmpa poate părea lipsită de orice pericole, posibilitatea accidentării este mare, deoarece traseele care îl traversează sunt preponderent stâncoase şi tocite, cu aderenţa scăzută, iar în lateralele potecii sunt zone foarte abrupte, unde o cădere implică rostogolire şi este foarte greu de oprit”, le transmit salvatorilor montani turiştilor care merg în Poiana Braşov.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Se numește selecție naturală.

  2. Zici ca salvamontiștii astia lucreaz la CERN asa flatulații au in cap.

  3. Daca vrei sa mergi cu pantofi cu toc, in slapi sau cu niste sandalute usor de vara potrivite pentru mall-uri si pentru munte, asta patesti. In mod normal daca nu esti echipat corespunzator – adica macar niste bocanci de doamne ajuta – si iesi si din zona traseelor marcate serviciul de Salvamont ar trebuie sa fie platit in caz de nevoie.