G4Media.ro

Brad tricotat manual în Târgu Mureș / O asociație vrea să doboare…

Sursa foto: Facebook

Brad tricotat manual în Târgu Mureș / O asociație vrea să doboare un record Guinness, la categoria „fular de festival”

La inițiativa unei organizații civile, bradul de Crăciun de anul acesta din municipiul Mureș se vrea a fi un simbol al unității, care transcende diferențele individuale, politice, naționale și culturale.

Bradul este tricotat manual și este realizat din fulare de câte 20 de cm create de persoane care au aderat la proiect, anunță Festivalul Cultural Alternativ Kult pe pagina de Facebook.

”În septembrie 2022, Festivalul Cultural Alternativ Kult s-a adresat unor organizații sau indivizi să tricoteze sau să croșeteze un fular de festival comun, format din piese cu lățimea de 20 cm.

Inițiativei i s-au alăturat persoane fizice, familii, organizații civile, grupuri de dans, companii multinaționale, firme mici şi mijlocii, grădinițe, universități, asociații, primării şi personalități publice, formații din țară şi de peste hotare. Fularele au sosit din Statele Unite ale Americii, Ecuador, Mongolia, Germania, Austria, Ungaria, Anglia, Suedia și Danemarca.

Participanții la acest proiect ne-au împărtășit cele mai amuzante povești de familie născute sau repovestite în timpul tricotării. Prima prezentare publică a fularului a avut loc la KULT Fest-ul din decembrie 2022, în Palatul Culturii. În iunie 2023, în Cetatea Medievală, publicul din Tg. Mureş a putut admira piesa de peste 2.500 de metri lungime, ca element decorativ al festivalului”, se precizează în postare.

Festivalul se pregătește și pentru doborârea unui record Guinness, la categoria fular de festival, prin realizarea unei piese formată din articole tricotate manual din cât mai multe țări ale lumii.

”Acest fular multicultural va fi expus public în decembrie, pe bradul de Crăciun al orașului la Ceasul cu Flori”, se mai precizează în anunț.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. ce frumos!
    Mi-ar fi placut sa stiu de initiativa asta. Ma duc sa vad bradul – negresit!