G4Media.ro

Brad Pitt susține că vânzarea de către Angelina Jolie a jumătate din…

AFP PHOTO / MARK RALSTON

Brad Pitt susține că vânzarea de către Angelina Jolie a jumătate din podgoria lor din Franța către un oligarh rus i-a pătat imaginea

Brad Pitt o dă în judecată pe fosta soție Angelina Jolie, spunând că aceasta i-a ascuns cu bună știință vânzarea părții sale din afacerea lor cu vinuri, podgoria franceză Chateau Miraval, către un oligarh rus. Actorul premiat cu Oscar susține în noi documente judiciare că – pe fondul războiului in Ucraina – asocierea prezintă o „amenințare existențială pentru afacere” din cauza legăturilor noului co-proprietar cu Rusia.

În documentele juridice obținute de revista People scrie că Jolie și-a vândut acțiunile către Tenute del Mondo, a cărei companie mamă este producătorul de băuturi spirtoase Stoli Group, care este „controlat de oligarhul rus Yuri Shefler”.

„Conglomeratul de băuturi spirtoase afiliat lui Shefler în Rusia a fost subiectul unor boicoturi repetate în legătură cu invazia lui Vladimir Putin în Ucraina și cu agenda legislativă homofobă”, se arată în plângere.

„În timp ce Shefler poate că încearcă să-și spele reputația prin forțarea unui parteneriat cu unul dintre cei mai cunoscuți și mai populari actori din lume, afilierea cu Shefler și Stoli pune în pericol reputația afacerii pe care Pitt a construit-o cu atâta grijă împreună cu Perrin și cu care Pitt s-a asociat atât de strâns și cu atâta grijă pe sine și imaginea sa.”, mai scrie în plângerea din dosar.

Pitt ar fi aflat despre vânzare drintr-un comunicat de presă.

El susține că vânzarea a fost „ilegală” din cauza încălcării „acordului contractual” dintre Jolie și Pitt „de a păstra Miraval împreună și de a nu-și vinde acțiunile fără acordul celuilalt”.

În 2008, Pitt, în vârstă de 59 de ani, și Jolie, în vârstă de 47 de ani, au cumpărat o participație majoritară în Château Miraval , o entitate franceză care cuprinde o casă și o podgorie în sudul Franței, același loc în care cei doi s-au căsătorit în 2014.

„Așa cum reiese din comportamentul și declarațiile lor reciproce de-a lungul timpului, Pitt și Jolie au convenit că vor deține Miraval împreună și, dacă va veni momentul, că își vor vinde separat participațiile doar cu acordul celuilalt”, se susține în plângere.

„Dar în vara anului 2021, pe fondul unei dispute aprinse cu Pitt privind custodia copiilor, Jolie a decis în secret să vândă o participație de 50% din casa și afacerea familiei”, scrie în document.

În septembrie 2022, fosta companie a lui Jolie a ripostat cu propriul său contraproces împotriva fostului ei soț în legătură cu afacerea cu vinuri.

Fosta afacere a lui Jolie, Nouvel, cere daune de peste 250 de milioane de dolari, acuzându-l pe Pitt că „a purtat un război răzbunător împotriva” lui Jolie încă de când aceasta a depus cererea de divorț în 2016.

Pitt e acuzat că cheltuind milioane de dolari  din averea lor, inclusiv peste un milion de dolari pentru renovarea piscinei și alte fonduri pentru restaurarea unui studio de înregistrări.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Acordul acela are putere de lege,mai ales ca a fost încheiat inainte de închierea casatoriei.Este deprimant sa te trezesti peste noapte ca esti asociat cu o persoană din anturajul,stricto-sensu sau lato-sensu al lui Putin.
    Afacerile cu produse accizate,în Rusia,in Romania,etc.(foste tari comuniste)au fost apanajul „baietilor destepti”,cu protectie fiscală,pentru capitalizare rapidă,în vederea accederii la licitatiile,majoritar masluite,pentru privatizarea „economiei socialiste”🤣!

  2. Și cu cine anume faceți voi producție pentru „patriotardismul vostru economic”, cu analfabeții și milogii ce va votează de 30 de ani pentru pomeni, șpăgi și creșteri de salarii fără vreun merit?