G4Media.ro

Botoșani: Managerul Spitalului de Urgență, schimbat din funcție pentru a doua oară…

Botoșani: Managerul Spitalului de Urgență, schimbat din funcție pentru a doua oară în mai puțin de o lună

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, Livia Mihalachi, a fost înlocuită din funcţie pentru a doua oară în mai puţin de o lună.

Centrul Judeţean de Comunicare a transmis, vineri seară, o informare de presă potrivit căreia Mihalachi a fost suspendată din funcţie în baza unui ordin semnat de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. În locul ei a fost numit medicul chirurg Radu Malancea.

„Prin Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 679/15.05.2020, dna Livia Mihalache se suspendă din funcţia manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati pe perioada instituirii stării de alertă la nivel naţional, conform art. 21 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 70/2020. Prin Ordinul Ministrului Sănătăţii nr 680/15.05.2020, dr. Radu Malancea se numeşte în funcţia manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati pe perioada stării de alertă instituite în condiţiile Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 24/2020″, se arată în informare, conform Agerpres.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avertizat că Botoșaniul riscă să devină a doua Suceava. Peste jumătate dintre pacienții cu Covid-19 din județul Suceava erau cadre medicale ale Spitalului Mavromat. O asistentă medicală care lucra în cadrul acestui spital – în vârstă de 58 de ani – a murit zilele trecute, ineectată cu Covid-19. Cu câteva zile înainte ea fusese declarată vindecată de Covid-19.

Măsura înlăturării Liviei Mihalachi din funcția de manager are legătură cu maniera deficitară în care a gestionat situația de criză din cadrul Spitalului.

 

Foto: stiri.botosani.ro (Spital de Urgenta Botosani)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

 1. Sa sparg eu gheaţa, dandu-mi primul cu parerea.
  Traditionala inghesuiala la posturile de manager scoate in evidenta numarul mare de indivizi care isi imagineaza ca ar fi calificati pentru un asemenea job.
  In vremuri de pace, cand lucrurile curg oarecum de la sine, neajunsurile sefilor nu ies mult in evidenta. Mai ales pentru joburile la guvern.
  Ce te faci insa, atunci cand din toti candidatii disponibili, niciunul nu e in stare sa „gestioneze situatia” ?
  Ce mama naibii faci cand iti dai seama ca n-ai cu cine… pentru ca i-au alungat pe toti indivizii competenti din Romania, care au plecat aiurea, au plecat departe, si greu se mai intorc…
  Cu cei pe care-i ai, cu aia trebuie sa te descurci. Am zis-o bine, romaneste: „sa te descurci”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.