G4Media.ro

Borrell: Statele UE vor discuta noi sancţiuni împotriva Rusiei, în legătură cu…

Sursa foto: GEORGES GOBET / AFP

Borrell: Statele UE vor discuta noi sancţiuni împotriva Rusiei, în legătură cu moartea lui Navalnîi / „Trebuie să trimitem un mesaj de sprijin opoziţiei ruse”

Statele membre ale Uniunii Europene sunt aşteptate să discute noi sancţiuni împotriva Moscovei pentru moartea de săptămâna trecută a lui Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent lider al opoziţiei din Rusia, a declarat luni şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, înaintea unei reuniuni a miniştilor de externe din UE la Bruxelles, potrivit Reuters.

„Trebuie să trimitem un mesaj de sprijin opoziţiei ruse. Aşadar, pe ambele fronturi, cel politic şi cel militar, trebuie să continuăm să sprijinim Ucraina şi poporul rus care doreşte să trăiască în libertate”, a spus şeful diplomaţiei UE.

La rândul său, ministrul german de externe Annalena Baerbock şi-a exprimat speranţa, luni, la Bruxelles, că Uniunea Europeană va decide în curând cu privire la un al 13-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, adăugând că acesta va lua în considerare moartea lui Aleksei Navalnîi.

Văduva lui Navalnîi, Iulia Navalnaia, se alătură luni reuniunii miniştrilor de externe din UE de la Bruxelles.

„Miniştrii din UE vor trimite un puternic mesaj de susţinere luptătorilor pentru libertate din Rusia şi vor onora memoria lui Aleksei Navalnîi”, a scris Borrell duminică pe platforma socială X, anunţând prezenţa Iuliei Navalnaia la reuniunea de la Bruxelles, transmite Agerpres.

Iulia Navalnaia, care nu şi-a mai văzut de doi ani soţul, a declarat că ea îl consideră pe preşedintele rus Vladimir Putin „personal responsabil” de moartea lui Aleksei Navalnîi şi a îndemnat comunitatea internaţională să se unească pentru a învinge „acest regim terifiant”.

Aleksei Navalnîi era cel mai marcant reprezentant al opoziţiei în Rusia, unde se bucura de mare popularitate pentru că denunţase în repetate rânduri corupţia regimului Putin.

În 2020, Iulia Navalnaia a reuşit să-l scoată pe soţul său din Rusia în timp ce el se afla în comă în Siberia, victimă a unei otrăviri. Ea s-a aflat alături de Aleksei Navalnîi atunci când el s-a întors din Germania în Rusia, unde a fost arestat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...