G4Media.ro

Boris Johnson speră într-o revenire la normal „în jurul Crăciunului”. El a…

Boris Johnson speră într-o revenire la normal „în jurul Crăciunului”. El a spus că doar în ultimă instanță ar apela la o reintroducerii carantinei

Într-un interviu apărut duminică în Daily Telegraph, premierul britanic Boris Johnson a avertizat că doar în ultimă instanţă ar recurge la o decizie de reintroducere a carantinei (pentru limitarea COVID-19). El a precizat că se așteaptă la o revenire la normalitate „în jurul Crăciunului”.

„Nu pot spune că abandonez complet acest instrument (carantina – n.red), aşa cum nu se poate spne că poate fi abandonată descurajarea nucleară. Însă ca şi în cazul instrumentelor pentru descurajare nucleară, cu siguranţă nu vreau să folosesc nici carantina. Şi chiar cred că nu ne vom afla din nou situaţia de a o folosi”, a  spus Boris Johnson pentru  Daily Telegraph, în interviul care marchează un an de la instalarea sa în Downing Street.

Regatul Unit este una dintre ţările cele mai lovite de pandemie şi înregistrează peste 45.000 de morţi, cel mai important număr de decese din Europa.

Boris Johnson a dezvăluit vineri următoarele etape ale planului său de a ridica treptat măsurile de restricţie.

Sălile de spectacole, cazinourile, patinoarele, centrele de înfrumuseţare şi sălile de bowling se vor redeschide de la 1 august. Începând din septembrie se vor redeschide şcolile, liceele şi after-school-urile. De la toamnă se vor putea organiza căsătorii cu participarea a maxim 30 de persoane, precum şi conferinţe şi evenimente pe stadioane.

În plus, prim-ministrul i-a încurajat pe britanici să revină la lucru începând cu 1 august, idee ce contravine declaraţiei date joi de consilierul său ştiinţific, Patrick Vallance, care a estimat că telemunca este în continuare „cea mai bună soluţie” şi că nu există niciun motiv pentru a schimba recomandările în acest sens.

Sursa foto: Facebook UK Prime Minister

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Bravo lui !
    Bravo Anglia !

  2. good job. telemunca. pot repara o teava sparta cu ajutorul internetului.

  3. Marea Britanie se va scufunda, sa-i vedem atunci unde vor fuge. Si-au taiat singuri craca, singuri sa se descurce.

  4. Craciunul !

    Ii fac numaratoarea englejii mult mai devreme de-atat ! :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.