G4Media.ro

Boris Johnson admite că Turcia este greu de convins să accepte primirea…

Foto: gov.uk

Boris Johnson admite că Turcia este greu de convins să accepte primirea în NATO a Finlandei şi Suediei

Premierul britanic Boris Johnson a declarat marţi presei că Turcia este greu de convins să accepte primirea în NATO a Finlandei şi Suediei, informează Agerpres, conform AFP.

În aeronava cu care se deplasa spre Madrid, pentru a participa la summitul NATO, Johnson le-a spus ziariştilor care îl însoţeau: „Ceea ce contează este că sunt progrese: suedezii, în special, au luat măsuri importante în privinţa PKK şi YPG, problema care îl preocupă în mod deosebit pe preşedintele (Turciei, Recep Tayyip) Erdogan”.

PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan) este considerat de Turcia organizaţie teroristă. YPG (Unităţile de Apărare a Poporului) este o grupare de miliţii kurde din Siria, care a colaborat cu SUA pentru înfrângerea Statului Islamic, dar a luptat şi împotriva forţelor turce. Ankara acuză autorităţile de la Stockholm că tolerează activităţi ale acestora pe teritoriul suedez.

„Va fi un dialog dificil”, a recunoscut premierul.

El a apreciat că este foarte important pentru NATO să includă Finlanda şi Suedia. Regatul Unit a semnat în mai acorduri de apărare reciprocă cu cele două ţări nordice, înainte de aderarea lor la Alianţă.

foto: gov.uk

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. TOVARASUL bojo FACE SI EL MISHTO… DE CE NU ?

  2. BoJo n-a auzit ca Turcia accepta intrarea lor in NATO? O fi fost la bairam