G4Media.ro

Bogdan Huțucă, vicepreședintele Comisiei de Buget din Parlament: propunerea PSD-iștilor privind cota…

Bogdan Huțucă, vicepreședintele Comisiei de Buget din Parlament: propunerea PSD-iștilor privind cota progresivă ar aduce o creștere a impozitării muncii în special pentru cei aflați în clasa medie, care ar fi astfel obligați ca din veniturile lor să cotizeze mai mult la buget

Vice-președintele comisiei de Buget, Finanțe, Bănci din Parlement, Bogdan Huțucă, îi acuză atât pe social-democrați, cât și pe liderul Pro România, Voctor Ponta, că „au rămas obsedați de banii altora”, urmârind să crească taxele pentru cei din clasă medie.

„Marcel Ciolacu susține că dacă PSD va reveni la guvernare va renunța la cota unică de impozitare și va introduce cota progresivă, ceea ce ar aduce o creștere a impozitării muncii în special pentru cei aflați în clasa medie, care ar fi astfel obligați ca din veniturile lor să cotizeze mai mult la buget, deci ei ar rămâne cu mai puțini bani în buzunar”,  a spus Huțac

„Și în acest caz, vedem că socialiștii sunt obsedați de banii altora. Cum văd că o persoană are succes, cum văd că cineva care muncește câștigă legal mai mulți bani, imediat vor să-i bage mâna în buzunar mai adânc. Socialiștii urăsc oamenii curajoși, oamenii independenți financiar, oamenii de succes, pentru că acei oameni nu pot fi manipulați. Socialiștii vor deci să penalizeze munca, succesul, îi penalizează exact pe acei oameni care au făcut eforturi personale și financiare, să facă o facultate, să se specializeze, care au stat mii de ore pentru a învăța. Atunci când trebuie să culeagă roadele muncii lor vin socialiștii să le spună că nu se poate, că trebuie taxați suplimentar”, spune Huțucă.

Deputatul afirmă că taxa unică de impozitare a salariilor în România este singura formulă corectă.

„Taxa unică este singura formulă corectă pentru absolut toată lumea, pentru că fiecare persoană, indiferent de câștig, plătește același procent. Dacă o persoană câștigă 1.000 de lei, plătește 160 de lei, dacă câștigă 10.000 de lei, plătește 1.600 de lei. Deci, oricum cine câștigă mai mult plătește mai mult, e un calcul foarte simplu. Socialiștii vor să îi taxeze și mai mult pe cei care oricum plătesc cele mai mari taxe”, atrage atenția liberalul.

Huțucă mai arată că un guvern liberal nu trebuie să crească impozitarea românilor ci să fie mai atent cu banii acestora, să îi cheltuie cu mai multă responsabilitate și chiar să găsească pentru a scădea cheltuielile statului.

„Românii plătesc în acest moment destule taxe și impozite, iar impozitarea muncii este una dintre cele mai ridicate din UE. Noi trebuie să găsim modalități prin a duce taxele în jos, atunci când contextul o va permite, și nu să creștem aceste taxe. Poziția noastră este că trebuie să scădem cheltuielile statului, că trebuie să îl reformăm, să îl digitalizăm, să îl debirocratizăm”, afirmă Huțucă.

Sursa Foto: Facebook/Bogdan Hutuca

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Clasa medie trebuie desfiintata , nu e normal ca unul sa aibe 700 lei pe luna si un corporatist peste 4000lei.
    Clasa medie e plina de figuranti plini de bani.

  2. Impozitarea nu e unica cat timp sunt exceptii in constructii, IT etc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.