G4Media.ro

Bogdan Huțucă (PNL): După alegeri vom da undă verde exploatării gazelor din…

Bogdan Huțucă (PNL): După alegeri vom da undă verde exploatării gazelor din Marea Neagră

Deputatul liberal Bogdan Huțucă, șeful organizației de Constanța, susține că imediat după alegerile parlamentare PNL va modifica legea privind producția de hidrocarburi offshore, cerută insistent de companiile care au concesiuni în Marea Neagră.

„Unul dintre primele lucruri pe care le vom face după ce vom avea majoritatea în Parlament va fi să modificăm legea adoptată de PSD în 2019, care a avut ca efect imediat alungarea din România a investitori care doreau să exploateze gazul românesc de la Marea Neagră. Legislația susținută de PSD-ul lui Dragnea impunea investitorilor impozite prea mari și venea cu proceduri greoaie de avizare. Impozitele prea mari, costurile ridicate pentru exploatare și nesiguranța din teren făceau ca afacerea să fie extrem de riscantă pentru companii. De aceea, compania americană Exxon Mobil și compania poloneză PGNiG au anunțat deja că renunță la exploatarea gazelor din Marea Neagră”, arată Huțucă într-un comunicat de presă.

Reamintim că, pe lângă ExxonMobil și PGNiG, și compania rusă Lukoil și-a anunțat partenerii de la Romgaz că vrea să renunțe la concesiunea din Marea Neagră.

„Parteneriatul din domeniul energetic, dintre România și firmele americane au nu doar o dimensiune economică ci și o dimensiune strategică majoră, dat fiind parteneriatul strategic pe care îl avem cu cele două țări și faptul că avem interese comune în regiunea Mării Negre”, a mai spus Huțucă.

Actuala legislație offshore a fost promovată de Liviu Dragnea și PSD și a rămas nemodificată din 2019.

sursa foto: Agerpres/ Sorina Pavel

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.