G4Media.ro

Bogdan Gheorghiu, propus la ministerul Culturii: Bizaritatea este activitatea ICR-ului de acum,…

Bogdan Gheorghiu, propus la ministerul Culturii: Bizaritatea este activitatea ICR-ului de acum, fiind doar o sursă de sinecuri pentru diferiţi prieteni ai celor care au condus instituția

Bogdan Gheorghiu, propus pentru funcţia de ministru al Culturii, a susţinut miercuri, la audierile din comisiile parlamentare de specialitate, că Institutul Cultural Român (ICR) trebuie reformat, întrucât „şi-a uitat menirea pentru care a fost înfiinţat”, devenind „o sursă de sinecuri”, transmite Agerpres.

„Aţi vorbit de o bizaritate, cred că bizaritatea este activitatea ICR-ului de acum şi de ceva timp încoace. Acolo în mod clar trebuie limpezite lucrurile, pentru că ICR-ul, în mod evident, şi-a uitat menirea pentru care a fost înfiinţat, fiind doar o sursă de sinecuri pentru diferiţi prieteni ai celor care au condus în ultima perioadă această instituţie. E nevoie de o reformă clară acolo şi sigur, dacă se vorbeşte de un transfer de autoritate, dacă se doreşte o altă instituţie ca autoritate tutelară pentru ICR, asta se va decide doar în plenul Parlamentului”, a afirmat Gheorghiu.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Ilona Andrei

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Dacă ministrul culturii spune „bizaritate” (până și corectorul lexical se arată surprins în timp ce scriu) în loc de „bizarerie”, putem stinge lumina.

  2. Sa nu uitati de „Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului”, sinecura pentru Emil Constantinescu. Insa, dupa cum a spus si antevorbitorul meu, slabe sanse…

  3. Tu unde-ai auzit de „bizaritate”, băi repetentule?!

    Te-ai umplut de succesuri de la paraşuta pe care ai pus-o ambasadoare, ca să-ţi facă ţie cunoştinţă cu domnul sculptor Constantin Brâncuşi, lovite-ar damblaua de analfabet!