G4Media.ro

Bogdan Buta se retrage din funcțiile executive ale companiei care organizează Untold…

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Bogdan Buta se retrage din funcțiile executive ale companiei care organizează Untold / Buta respinge acuzațiile aduse în spațiul public și anunță că îi dă în judecată pe cei care i-au afectat imaginea prin „afirmații defăimătoare”

Bogdan Buta se retrage din funcțiile executive ale companiei care organizează Untold . Anunțul a fost făcut de avocații acestuia, care precizează că Buta respinge acuzațiile aduse în spațiul public și anunță că îi dă în judecată pe cei care i-au afectat imaginea prin „afirmații defăimătoare”.

Bogdan Buta este fondator și CEO al companiei care organizează festivalurile Untold.

„Bogdan Buta respinge cu fermitate acuzaţiile aduse în media cu privire la pretinse fapte ce ar fi avut loc în urmă cu trei ani. Pe baza informaţiilor pe care le deţinem, am decis să acţionăm în justiţie toate persoanele care, prin afirmaţii defăimătoare, afectează imaginea, dreptul la demnitate şi viaţa privată ale lui Bogdan Buta. Răspunsul nostru este ferm şi procedurile judiciare iniţiate atât în plan civil, cât şi penal împotriva celor responsabili vor demonta fiecare acuzaţie şi vor demonstra planul constant de a distruge reputaţia lui Bogdan Buta”, se arată într-un comunicat remis joi presei de avocații lui Buta.

Potrivit acestora, „din respect pentru oamenii din echipa sa, dar şi pentru a se putea dedica exclusiv în a-şi demonstra nevinovăţia, Bogdan Buta a decis să se retragă din calităţile executive pe care le deţine şi să le predea către ceilalţi co-fondatori şi echipei executive. De asemenea, toate operaţiunile de zi cu zi vor fi preluate şi încredinţate echipei de management a grupului până în momentul în care cazul va fi soluţionat de forurile competente şi se va face dreptate”.

„Avem încredere că justiţia îi va trage la răspundere pe cei responsabili de acest atac mediatic. Suntem convinşi că în urma procedurilor, toate «acuzaţiile» se vor dovedi a fi neadevărate, iar în final cei responsabili vor răspunde pentru aceste grave acuzaţii false”, mai susțin avocații.

Context. Polițiștii din Cluj au deschis o anchetă după ce unul dintre fondatorii Untold, Bogdan Buta, a fost acuzat în presă că ar fi întreținut raporturi sexuale cu doi minori, în anul 2021. Polițiștii precizează că nu au fost primite sesizări sau plângeri penale care să vizeze aceste informații și că desfășoară toate activităţile care se impun în vederea clarificării acestui caz. Bogdan Buta a declarat că „scenariul SF complotat și prezentat în material este doar rezultatul unor minți bolnave, a unor șantajiști și infractori de cea mai joasă speță” și că va acționa în justiție.

Anunțul vine după ce în presă a apărut un articol în care Bogdan Buta este acuzat că, în anul 2021, a întreținut relații sexuale cu doi băieți minori.

„Adevărul este următorul și foarte simplu. Scenariul SF complotat și prezentat în material este doar rezultatul unor minți bolnave, a unor șantajiști și infractori de cea mai joasă speță. Dacă cineva vrea să se coboare la nivelul acestei mizerii este alegerea fiecăruia. Eu nu voi coborî în această mocirlă, ci voi alege calea justiției ca singura formă de interacțiune cu acești infractori. Nu va mai exista nicio altă poziție sau interacțiune pe subiect, decât procese sau plângeri penale”, susține Bogdan Buta, într-o declarație remisă presei.

Polițiștii i-au audiat pe cei doi tineri cu care unul dintre fondatorii Untold, Bogdan Buta, ar fi întreținut raporturi sexuale când erau minori, potrivit presei locale. Poliția precizează că s-a sesizat din oficiu și „s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de agresiune sexuală în infracțiunea de act sexual cu un minor”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Multumim pentru informatie. O decizie importanta pentru tara. Ce ne faceam daca acest domn ramanea in functie la nemaipomenitul Untold? Cum mai puteam dormi de grija acestui lucru? Ce s-ar fi intamplat si cu viitorul muzicii trap in Romania? Ce am fi facut in vacanta? Ar fi trebuie sa citim o carte?