G4Media.ro

Bogdan Aurescu l-a primit, vineri, pe David Muniz, şeful interimar al Ambasadei…

Bogdan Aurescu l-a primit, vineri, pe David Muniz, şeful interimar al Ambasadei SUA/ Cei doi au vorbit despre Parteneriatul Strategic şi situaţia din regiune

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, vineri, pe David Muniz, însărcinatul cu afaceri ad interim al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti. Cei doi au discutat despre Parteneriatul Strategic şi situaţia din regiune.

”Discuţia a vizat priorităţile agendei bilaterale a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii din următoarea perioadă, precum şi o serie de teme regionale – cu accent pe evoluţiile crizei generate de războiul ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei şi contracararea comună a implicaţiilor acesteia”, a transmis, vineri seară, MInisterul de Externe, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că ministrul Bogdan Aurescu a prezentat, punctual, cele mai recente măsuri de sprijin, pe diferite dimensiuni, pe care România le-a luat în susţinerea Ucrainei şi a cetăţenilor săi.

”Accentul a fost pus şi pe securitatea alimentară şi pe necesitatea luării de măsuri, inclusiv prin eforturi comune la nivel international, pentru facilitarea exportului de cereale din Ucraina către terţe pieţe. Ministrul Bogdan Aurescu a evidenţiat, astfel, că România – în special prin Portul Constanţa, alături de Portul fluvial Galaţi şi fluviul Dunărea – este în cea mai bună poziţie în regiune de a sprijini aceste demersuri, autorităţile de resort analizând cele mai eficiente şi rapide soluţii în acest sens. De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat importanţa identificării unor măsuri de sprijin în cadru multilateral, inclusiv prin posibilitatea de a crea un grup internaţional de sprijin pentru Ucraina, care să faciliteze tranzitul produselor ucrainene către pieţe terţe”, a mai transmis MAE.

Sursa citată a precizat că cei doi oficiali au evidenţiat că, în contextul actual, realizarea celor două proiecte majore de interconectare regională, promovate inclusiv prin intermediul Iniţiativei celor Trei Mări, respectiv conexiunea feroviară Constanţa – Gdansk (Rail2Sea) şi cea rutieră Via Carpathia, dobândeşte utilitate şi relevanţă crescută, cu implicaţii strategice şi mai ample.

”În ceea ce priveşte evoluţiile securitare, ministrul Bogdan Aurescu a prezentat priorităţile României pentru reuniunea informală a miniştrilor de externe ai NATO, care se va desfăşura la Berlin în următoarele două zile şi la care ministrul român de externe va participa. Reuniunea va pregăti deciziile Aliaţilor pentru Summitul de la Madrid şi este foarte importantă pentru implementarea deciziilor vizând consolidarea pe termen lung a Flancului Estic, în special la Marea Neagră. În acest sens, a arătat că, pentru ţara noastră, este esenţială o prezenţă NATO cât mai robustă pe teritoriul României”, se mai arată în comunicat.

Potrivit MAE, nu în ultimul rând, şeful diplomaţiei române a accentuat importanţa pe care România o acordă includerii în Programul Visa Waiver şi a evidenţiat demersurile în curs pentru atingerea acestui obiectiv, subliniind în acelaşi timp importanţa colaborării specifice dintre instituţiile de resort din România şi Statele Unite ale Americii.

sursa: News.ro, Foto: Davis Muniz / sursa Ambasada SUA

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Ceva despre corupție? Despre luarea în guvern a celui mai corupt partid? Oricum știu tot americanii!

 2. Aurescu primește instrucțiunile pentru perioada care urmează

  • E groasă,suntem atât de supuși încât că americanii nici numai au nevoie de ambasador,Bravos Românie,cum spunea marele poet.”
   România nu a existat
   Au existat numai niște țărani și plugari
   Și cum stăteau ei ba în pădure ba pe câmp
   Și la ușa cortului și jucau bambilici
   I-au năvăli și turcii și tătarii
   Și alți cioloveci.
   Și cum stateau mai tot timpul capră
   Se mai holbau unii cu ochii mari
   Trecând așa prin veacuri,efemeri
   De se tot întrebau de ce
   Le iasă plopii așa fără soț
   Li-sa spus:”Ce-ți dorim noi ție
   Mică Românie
   Țara mea de glorii,
   Țara mea de dor!

 3. Stim cu totii ca in America si barbatii pot fi gravizi, gen insarcinati, dar sunt 16 luni de cand Abu Hunter a preluat presedintia, timp berechet sa numesti un ambasador. Deja insarcinatul asta putea sa nasca de doua ori.

 4. Daca tot sintem „parteneri strategici” nu ar fi cazul domnule Aurescu sa pretindeti americanilor sa ne trateze cu acelasi respect si consideratie cum ii tratam si noi ?.
  Cu alte cuvinte, daca americanul intra in Romanua fara viza, noi de ce trebuie sa fim umiliti , stind la coada la ambasada lor tremurind la gindul ca poate nu le place de ochii nostrii si nu ne ” dau ” dreptul de a intra in tara lor ?
  De ce participati direct la umilirea romanilor ?
  Dvs ati auzit de ” principiul reciprocitatii ” in diplomatie ?
  Sint convins ca da.
  De ce nu-l aplicati?