G4Media.ro

Bogdan Aurescu, întrebat despre prezenţa militarilor străini în România: Avem în acest…

sursa foto: G4Media

Bogdan Aurescu, întrebat despre prezenţa militarilor străini în România: Avem în acest moment aproximativ 5.000 de militari NATO

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a precizat că în România sunt aproximativ 5.000 de militari NATO, alături de tehnica de luptă aferentă. Potrivit lui Aurescu, în urma unei decizii luate la Summitul de la Madrid, urmează să fie repoziţionate anumite echipamente militare din România, transmite news.ro.

Bogdan Aurescu a declarat, duminică seară, la Digi 24, că la unul dintre summiturile NATO s-a decis crearea grupurilor de luptă în sudul flancului estic, inclusiv grupul de luptă din România.

”Avem în acest moment, în România, aproximativ 5.000 de militari NATO. Una dintre deciziile importante luate la Summitul NATO din martie, cel de dinaintea Summitului de la Madrid, a fost crearea grupurilor de luptă în sudul flancului estic, inclusiv grupul de luptă din România, cel care este condus de Franţa. În cadrul acestui grup de luptă există militari francezi, belgieni, luxemburghezi, olandezi, la care se adaugă prezenţa militară americană. În jur de 5.000 de militari aliaţi, împreună cu tehnica de luptă aferentă sunt deja în România”, a declarat Bogdan Aurescu.

Ministrul de Externe a explicat că grupul de luptă, conceput iniţial ca fiind un batalion, va trebui să se dezvolte la nivel de brigadă.

”La summitul de la Madrid a mai fost luată o decizie importantă, şi anume de consolidare şi eficientizare, în continuare, a securităţii flancului estic. Asta înseamnă că Grupul de luptă care iniţial a fost conceput ca având nivel de batalion va trebui să se dezvolte la nivel de brigadă. Asta nu înseamnă că toţi aceşti militari vor fi prezenţi tot timpul în România. Asta înseamnă, însă, că trebuie să lucrăm de aici înainte pentru implementarea acestei decizii a Summitului de la Madrid, în aşa fel încât să creştem acest grup de luptă la nivel de brigadă prin alocarea clară de forţe suplimentare, care, dacă este nevoie, vor veni în România. Oricum ei vor veni în România pentru exerciţii şi pentru interoperabilitate cu ceilalţi militari aliaţi”, a spus Aurescu.

Bogdan Aurescu a vorbit şi despre repoziţionarea unor echipamente militare.

”De asemenea, conform deciziei Summitului de la Madrid, va trebui să repoziţionăm echipamente în România. Mai sunt şi alte măsuri ce urmează să fie luate. Sunt o serie de măsuri care nu se bazează doar pe prezenţă militară sporită, ci are în spate un set întreg de elemente care consolidează şi eficientizează apărarea pe flancul estic”, a declarat Aurescu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. trupe din toti boschetii vin sa faca razboaiele lor pe teritoriul nostru, ca sa nu il strice pe al lor

    • Vin sa fie siguri ca cei ca Dv nu „intorc armele” 😉 imediat cum pot. Si sa protejeze majoritatea locuitorilor.