G4Media.ro

Bodyguardul lui Andrew Tate afirmă că influencerul „ar putea fi puțin paranoic”

Sursa foto: Instagram / cobratate

Bodyguardul lui Andrew Tate afirmă că influencerul „ar putea fi puțin paranoic”

Șeful de securitate al lui Andrew Tate a declarat pentru BBC că șeful său ar putea fi „puțin paranoic”. Bogdan Stancu, un fost soldat din forțele speciale care a lucrat pentru Tate și fratele său timp de mai mulți ani, a declarat că dl Tate credea că „cineva a vrut să-i facă rău”.

Dar nu era clar de unde credea Andrew Tate că vine amenințarea, a spus el.

Acest lucru vine în contextul în care poliția română – care a percheziționat mai multe proprietăți aparținând dlui Tate în weekend – a anunțat că își extinde investigația asupra influencerului din social media, care a fost acuzat de viol, trafic de persoane și conducerea unei organizații criminale.

Stancu a declarat pentru BBC că nu a fost niciodată martor la comportamentul agresiv al fostului campion de kick-boxing în complexul său din România și spune că nu i s-a cerut niciodată să împiedice pe cineva să părăsească proprietatea.

El a acceptat că i s-a cerut ocazional să îndepărteze fizic unele femei pentru că erau „prea bete” sau „făceau probleme”, dar a spus că nu a folosit niciodată forța.

Întrebat de ce s-a îndoit de femeile care l-au acuzat pe șeful său, dar părea să nu se îndoiască niciodată de Tate însuși, el a răspuns: „Nu mă îndoiesc niciodată de Andrew”.

Dar, a spus el, a fost corect ca poliția să investigheze și că, dacă frații Tate au fost în cele din urmă acuzați și condamnați, trebuie să plătească pentru crimele lor.

În weekend, poliția a confiscat mai multe mașini din vasta colecție a lui Tate – inclusiv un Porsche strălucitor, de culoare gri – în timpul unor raiduri la proprietățile sale. Ultimele acțiuni ale poliției au fost considerate pe scară largă drept un semn că anchetatorii își extind căutarea de probe în acest caz.

Modul în care Andrew Tate și-a făcut banii este o parte esențială a acestei anchete.

Poliția vrea să afle dacă a atras femei în România cu promisiuni de relații serioase sau căsătorie, înainte de a le forța sau manipula să lucreze pentru el ca modele în camere de chat pentru adulți.

De asemenea, ei cercetează acuzațiile de viol făcute de unul dintre martori.

Cele mai multe dintre femeile care au petrecut timp cu frații Tate în complexul lor aveau sub 25 de ani, a declarat Stancu pentru BBC, iar cheltuielile lor au fost plătite de Andrew Tate.

„Unele dintre fete credeau că [vor fi] următoarea lui soție”, a spus bodyguardul.

Anchetatorii au confirmat că șase femei au fost identificate ca potențiale victime. Însă, săptămâna trecută, două dintre femeile implicate în anchetă au negat public orice maltratare din partea fraților Tate.

Femeile – care au tatuaje pe care scrie „Proprietatea lui Tate” și „Tate Girl” – au lucrat în complexul din București, unde Andrew Tate a locuit cu fratele său și cu modelele care au lucrat la afacerea sa de web-cam pentru adulți.

Vorbind pentru postul de televiziune Antena 1 din România, una dintre femei – identificată ca Beatrice – a declarat că a fost „bună prietenă” cu frații Tate timp de doi ani și că și-a tatuat „Tate Girl” pe braț „din respect pentru ei”.

Cealaltă femeie – Jasmin – a spus că nu l-a văzut niciodată pe Tate sau pe fratele său Tristan să fie „agresivi sau nepoliticoși”.

„Nu am fost niciodată amenințată”, a declarat Beatrice. „Dacă aș fi fost, nu aș fi fost atât de proastă încât să rămân în acea casă.

„Nu poți să mă descrii ca fiind o victimă în dosarul cazului dacă nu sunt o victimă.”

Descriind momentul în care poliția a intrat pentru prima dată în complex în decembrie, Beatrice a spus că 20 de polițiști au intrat în forță și au urcat la etaj, într-un dormitor unde, spune ea, alte două femei se încuiaseră în cameră de teama raidului.

„Au spart ușa. [Femeile] au țipat”, a spus Beatrice.

BBC News a vorbit cu alte persoane care au amintiri diferite despre raid.

Încă nu au fost formulate acuzații, dar Mihaela Dragoș, purtătoarea de cuvânt a Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane din România, spune că acest caz transmite deja un mesaj puternic atât traficanților, cât și victimelor.

„Faptul că justiția a decis să îi mențină pe frați în arest, chiar și în faza preliminară a [cazului], transmite un mesaj foarte important”, spune ea.

Într-unul dintre videoclipurile sale de pe rețelele de socializare, Andrew Tate explică de ce s-a mutat în România în 2017.

„Unul dintre [motivele mele] este era #MeToo”, spune el. „Oamenii spun: ‘Oh, ești un violator’. Nu, nu sunt un violator, dar îmi place ideea de a putea face ce vreau, îmi place să fiu liber”.

„Dacă ea se duce la poliția [română] și spune: ‘M-a violat ieri’, ei vor spune ok, ai dovezi? Există dovezi de la camerele de supraveghere?”

Nimic din toate acestea nu reprezintă o dovadă că Tate a fost implicat în trafic de persoane sau viol, dar evaluarea sa privind atitudinea României față de infracțiunile sexuale nu este greșită, spune Laura Ștefan, expert juridic și proeminent militant anticorupție care lucrează cu think tank-ul Expert Forum.

„Într-un fel, are dreptate”, mi-a spus ea. „Ascultându-l, modul în care a explicat de ce a venit aici, mă pot identifica cu asta; cred că a făcut un calcul bun – din păcate.”

Dar ea spune că lucrurile se schimbă.

„România are o problemă serioasă cu traficul de persoane și cred că autoritățile române au ajuns să înțeleagă că trebuie să se ocupe de acest lucru”, a explicat ea.

„Asta înseamnă nu doar să investigheze o mână de huligani, ci și să lucreze cu victimele și să le ofere sprijin.”

Anul trecut, România a făcut suficiente progrese pentru ca raportul SUA privind traficul de persoane să o scoată de pe lista de supraveghere.

Dar raportul a repetat, de asemenea, îngrijorările legate de faptul că oficialii români sunt ei înșiși implicați în traficul de persoane.

Acest caz, în care este implicată o personalitate controversată, de profil înalt, cu cetățenie americano-britanică, a pus din nou în lumina reflectoarelor modul în care România gestionează acuzațiile de crimă organizată și exploatare sexuală.

Poliția are la dispoziție mai puțin de două săptămâni pentru a-i inculpa pe frații Tate sau pentru a găsi suficiente dovezi pentru a convinge un judecător să le prelungească detenția în timp ce ancheta continuă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Are probleme mai mari de atât. Paranoia e doar teatru.

 2. „un Porsche strălucitor, de culoare gri” ce standarde de jurnalism wow nene

 3. ok , daca fratii trabuc au facut infractiuni sa plateasca, daca nu sa fie eliberati…‼️‼️‼️‼️‼️‼️da a insinua nasoale spunind ca majoritatea femeilor aveau sub 25 de ani?…🫣🫣🫣🫣🫣…virtuosii progresei o sa ne spuna in curand ca femeile sint minore pana la 30 de ani…si isi asuma responsabilitatea actiunilor doar dupa 40…pana atunci sint copii😁😁😁😁😁😁😁

  • Asta va doare ma pe voi, ce varsta aveau femeile alea. Bă, poate vrei sa comentezi la alte articole despre violuri, crime, batai, trafic de persoane, prostituție, si te reținem.

  • @ Cineva – Lasa-l pe florin asta ca nu e decat un troll rus care incearca sa bage si el batul prin gard. Cam asta e nivelul lui de moralitate.

  • băi cineva , cat de tuta poti fi? ..eu condamn orice crima si infractiune…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️
   băi kafka, daca o sulfa rusnaca foloseste acelasi nick …nu te duce capu băă?…putler ajunge la haga sau la balconu generalilor…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇺🇦🇺🇦🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸🇺🇸

 4. Treaba nasoală că peștii ăștia de doi lei tot găsesc disponibile alde ‘Beatrice ‘ , pe fundul cărora să facă bani…..😔😔😔😔

 5. E plin de romance in bordelurile din Austria/Germania/Elvetia. Pestii si prostituatele sunt mai nou influenceri. Tinerii din romania sunt programati si aleg doar scurtaturi de genu, in loc sa se educe, sa munceasca sa construiasca. Politrucii romani stau pres in fata vesticilor/nato, cumpara rachete, avioane si taie din bugetul educatiei. Romania e de ani de zile intr-o grava involutie si din pacate am ajuns un neam de c.urve si la propriu si la figurat..