G4Media.ro

Bode, la inaugurarea autostrăzii Râşnov-Cristian: Cu aceşti 10 kilometri de autostradă, guvernarea…

Bode, la inaugurarea autostrăzii Râşnov-Cristian: Cu aceşti 10 kilometri de autostradă, guvernarea liberală încheie anul 2020 cu aproximativ 90 de kilometri daţi în trafic într-un an dificil

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a afirmat joi, cu prilejul inaugurării autostrăzii Râşnov-Cristian, că 13 luni de guvernare liberală au însemnat în materie de dezvoltare a infrastructurii de transport rutier aproape 90 de kilometri de autostradă daţi în trafic, ceea ce ar reprezenta „echivalentul a trei ani de guvernare de dinainte”, tranmite Agerpres.

„Cu aceşti 10 kilometri de autostradă (Râşnov-Cristian – n.r.), guvernarea liberală încheie anul 2020 cu aproximativ 90 de kilometri daţi în trafic într-un an dificil, în care sistemele publice au fost grav afectate de criza sanitară, iar economia şi-a frânat creşterea. Suntem cu toţii conştienţi că aşteptările românilor sunt mult mai mari în ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport, pentru că au trecut 30 de ani şi dacă ar fi existat un ritm susţinut de dezvoltare a infrastructurii de autostrăzi, am fi avut un număr de kilometri de autostradă cel puţin egal cu cel al vecinilor noştri”, a spus Bode.

El a adăugat că anul 2020 a fost unul „istoric”, cel mai bun din istoria companiei de administrare a drumurilor în ceea ce priveşte ritmul de contractare a lucrărilor, menţionând că CNAIR are contracte de execuţie încheiate în valoare de 2 miliarde de euro, respectiv proceduri de licitaţie lansate şi validate de ANAP în valoare de aproximativ 6 milioane euro.

„Este important că finalizăm şi aceşti 10 km de autostradă. (…) Am auzit discuţii că, în acest an, s-a întâmplat să daţi în trafic cioturi de autostradă. Eu spun că orice tronson de autostradă finalizat nu trebuie să rămână muzeu în aer liber. Tronsonul de autostradă Sebeş-Turda reduce timpii de aşteptare între 30 şi 90 de minute, cât erau obligaţi să aştepte participanţii în trafic la intrarea în Alba Iulia”, a declarat Bode.

În ce priveşte segmentul de autostradă din judeţul Braşov, ministrul Transporturilor a spus că, până în 2019, au fost făcute plăţi de aproximativ 30 milioane de lei, iar din noiembrie 2019 până azi, de aproximativ 90 milioane de lei, diferenţa până la 140 milioane de lei urmând să fie achitată după ce situaţiile de plată vor fi depuse la CNAIR.

În context, Bode a menţionat că pentru autostrada Bucureşti-Braşov a fost scoasă la licitaţie revizuirea studiului de fezabilitate, urmând ca procedurile de revizuire a documentaţiei să fie finalizate în prima parte a anului viitor, iar o variantă de ocolire de 5,2 kilometri şi descărcarea de la Comarnic vor intra în execuţie anul viitor.

În ce priveşte autostrada Braşov-Sibiu, cu cele două sectoare Braşov-Făgăraş şi Făgăraş-Sibiu, anul viitor vor fi lansate licitaţiile pentru proiectare şi execuţie, a precizat ministrul.

Cu acelaşi prilej, Bode a mai anunţat că proiectul tehnic pentru reabilitarea drumului judeţean 102 I Câmpina – Valea Doftanei – Săcele este aproape finalizat, anul viitor intrând în licitaţie execuţia acestui tronson, o alternativă la DN 1.

Primul segment din autostrada Ploieşti-Braşov, în lungime de 6,3 kilometri cu profil de autostradă şi 3,7 kilometri de drum naţional cu patru benzi, va fi deschis circulaţiei în cursul serii de joi, în jurul orei 19,00.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

28 comentarii

 1. Nu le-ar fi și rușine!!!!

  În ce țară normală la cap, niște demnitari inauguează 10 km de autostradă?!?!

  Incredibil!

  • Obiceiul falitilor, sa se laude cu orice flintic.

  • Dar ii prefer pe astia care se lauda cu 90 de km intr-un an fata de psd-oi cu 90 de km in trei ani.

  • Cu transporturile merge şi aşa, mai ajungi la destinaţie. Lipsesc din programele partidelor obiectivele culturale de prestigiu. România se află pe culmile unei prosperităţi nevisate şi poate avea o Capitală inconfundabilă. Trebuie început cu obiectivele turistice. Muzeul Naţional de Istorie stă în reparaţii din 2002, iar Muzeu de artă Contemporană în arhitectură proprie, cum e la Bilbao, n-avem. Nici Operă ca la Sydney pe insula din Lacul Morii.

  • 6,3 km de autostrada dar bine ca este si atat pentru ca traim in romania.

  • 90 km intr-o perioada de pandemie e foarte bine. Altii nici in perioade de crestere economica nu au reusit. Veti vedea in urmatorii 4 ani. Calm ca va fi bine!

 2. Penibil,penibil si tot penibil.

 3. Voi ati tăiat pamplica.
  Ati facut voi 90km? PNL?

  • Bineinteles ca nu au facut niciun kilometru, au inaugurat proiectele PSD-ului. PNL-ul nu a fost in stare sa porneasca programul Rabla pentru Electrocasnice si noi vrem sa faca contracte pentru autostrazi?!?!

  • Da domnu’ Eugen, si alti psd-isti, au facut 90 de km intr-un an, tot atit cit a facut psd in trei ani cu trei guverne.
   Si gata, campania electorala s-a incheiat, cearceaful pe cap si, fara panica, indreptati-va catre cimitir (cimitirul politicii, evident, unde psd isi va lua locul intre alte gioarse).

  • Așa e, doar ”proiectele PSD-ului” s-au ”inaugurat” în ultimii 30 de ani, se și vede. Mai ales ”autostrăzi”, numai ”kilometri” peste ”kilometri”, că de ”rable” nici nu mai poate fi vorba, acolo e cel mai clar.

  • Unele merite le are. În primul rând numirea în fruntea CNAIR a Marianei Ioniță, de departe cel mai competent manager pe care l-a avut vreodată compania asta. Când mă uit înapoi la Neaga și predecesorii lui, parcă s-au făcut pași de uriaș. În ce privește acest proiect, nu cred că au mari merite: e un proiect mic, care a mers decent de la început până la sfârșit; un constructor fără nume sonor, dar care s-a ținut de treabă. Top managementul beneficiarului (MT, director CNAIR etc.) are unele merite evidente pentru limpezirea apelor pe A10 și deschiderea porțiunii Sebeș-Alba Iulia; alte merite pentru negocierea finalizării nodului Chețani cu constructorul falimentar Straco pentru a putea deschide tronsonul Iernut-Chețani din A3 (chestie care a stat în aer ceva timp).

   În alte părți, au accelerat niște demersuri pe câteva proiecte care vin din urmă: A7 Ploiești-Buzău, DX12 Craiova-Pitești, și chiar au dezghețat autostrada A8 Iași-Tg. Mureș, ceea ce e remarcabil, având în vedere câtă rezistență opunea birocrația față de ea. La începutul mandatului lui Bode, mi s-a părut că e doar un altul dintre fraierii/șmecherii dinaintea lui, de teapa lui Rus-carioca, Șova I (corturi), Șova al II-lea, sau (ptiu, drace!) Cuc. Chiar s-a ridicat serios peste nivelul lor.

   Per ansamblu, din toți miniștrii transporturilor din dacă cineva merită să taie panglici și să se laude, ăla e Bode; și mai ales Mariana Ioniță. Sigur că mai e mult până departe, dar parcă a început să iasă soarele și în domeniul ăsta.

 4. Ăștia nu mai au pic de rușine. Nu că ar fi avut pînă acum, dar se chinuie să-i depășească pe pizidei!

  • Nooo, i-au ”depășit” de mult, în fiecare an de ”pînă acum”, din 1990 îi tot depășesc mereu la ”rușine”.

 5. Daca era Ciolos PM, inuaguram deja 190 de km…Asta e clar…se citste in ochii usristilor. 😀

  • Adicătelea, cam cât ar fi ”inaugurat” mafia PCR-FSN-PSD în următorii 30 de ani?

  • pnl a „inceput” si a „terminat”. punct. acu ma duc sa „incerc” si vaccinul chinezesc. pana nu vine trolul „securist”.

 6. CIOT cu Ciot se face CIOATÄ ,TUPEU de Ciot Politic, sä vedem cu ce incheiati voi un proiect cap coadä , mai vedem peste inca 31 de ani.

  • ”Cu ce”? Se inspiră și ”ei” de la unul dintre ”proiectele” mafiei PCR-FSN-PSD ”incheiate cap coada” în ultimii ”31 de ani” și ”văd” cum au ”făcut” interlopii ”specialiști”

 7. La fiecare 7 km, că de atât e vorba nu de 10,ni se va reaminti nr total să pară mult, tehnici de manipulare în comunicare

 8. La fiecare 7 km ni se va reaminti nr total, că nu de 10 km de autostrada e vorba, tehnică de manipulare în comunicare

  • Autostrada are 7km iar panglica are 3km, deci se pune de 10 km

  • La șpaaranghelștii analfabeți care trollează pentru mafia PCR-FSN-PSD ”se pune” și ”km” ăia făcuți de ”guvernul meu” al mafiei securiste sau doar ”pamblica” din el, că genunche nu vrea să se pună iar ecaterinca a ieșit la pensie?

  • l-am facut si pe ala „chinezesc”. acu ma simt totalmente „digitalizat”.

  • @Bad@ Maaaarș

 9. experti in fonduri europene 🙂

 10. hahahahhahaha………hahahaha….hhhahahahhahaha
  Ar trebui desfiintate inaugurarile. Inca nu s au prins ca astea s treburi de la ceausescu? Poate sa fie si 1000km (nu in lumea mea). idiotii

 11. Din ’90 incoace e dificil…..vreau sa cand o sa fisure barajele din RO cine va repara

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.