G4Media.ro

Bode, întrebat cât de sigur este că România va intra în Schengen:…

Sursa foto: schengenvisainfo.com

Bode, întrebat cât de sigur este că România va intra în Schengen: ”Dacă aş putea să răspund la această întrebare şi răspunsul ar fi da, ar fi cea mai mare satisfacţie a mea/ Sigur că am emoţii; urmează vizita experţilor din statele membre”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a precizat, joi seară, că ar avea cea mai mare satisfacţie, dacă ar putea da un răspuns afirmativ în privinţa intrării României în Schengen, despre care a subliniat că este un obiectiv de ţară. Bode a mai adăugat că are emoţii, mai ales că săptămâna viitoare urmează vizita experţilor din statele membre.

Lucian Bode a fost întrebat, joi seară, la Digi24, cât de sigur este că România va intra în Spaţiul Schengen.

 • ”Dacă aş putea să răspund la această întrebare şi răspunsul ar fi da, credeţi-mă că răspunsul ar fi cea mai mare satisfacţie a mea ca om politic. Obiectivul de aderare a României la Spaţiul Schengen este un obiectiv de ţară. În consecinţă, tot ceea ce vom face noi, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanţelor, celelalte structuri ale statului implicate la nivel tehnic, la nivel diplomatic, de la preşedintele României total implicat în acest demers, premierul României, europarlamentarii noştri, toate trebuie să concure la acest obiectiv major”, a răspuns Lucian Bode.

Ministrul de Interne a mai fost întrebat dacă are emoţii, el explicând că urmează vizita experţilor din statele membre, chiar săptămâna viitoare.

 • ”Sigur că am emoţii pentru că pe calendar urmează vizita experţilor din statele membre, săptămâna viitoare. Vor face vizite şi verificări la sediile unor subunităţi ale Ministerului de Interne, vor face vizite şi verificări în teren, în frontieră. Vor avea sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu personalul MAI privind aplicarea aquisului Schengen, despre cunoaşterea legislaţiei, a procedurilor Schengen”, a declarat Lucian Bode.

Bode a adăugat că vizita este un exerciţiu voluntar şi că 13 specialişti vor fi prezenţi în România.

 • ”Această vizită este un execiţiu voluntar, am fost de acord cu acest exerciţiu în condiţiile în care pe ceea ce însemană proceduri de acceptare în Spaţiul Schengen, România îndeplineşte toate condiţiile, lipseşte o decizie, decizia care se ia în unanimitate a consiliului JAI şi sperăm că această decizie se va lua anul acesta. Sunt specialişti din 13 ţări din cele 26 membre ale Spaţiului Schengen, respectiv din partea Comisiei. Vor verifica managementul frontierelor, cooperarea poliţienească şi returnarea pe zona de migraţie”, a mai spus Bode.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Va baga cel mai mare mincinos adica Predoiu in Schengen cu tot cu legile lui facute sa ii apere pe mafioti.

 2. Are emotii….ditamai ministru de interne

 3. Ar trebuii sa ……….. ca pe un sc.la.ve.te de genti ce esti. 🤮🤮🤮

 4. Stați liniștiți la locurile voastre, de data ne bagă înăuntru. Acum e nevoie de o ladă de gunoi mare cât România.

 5. Tov Doctor Docent Savant de Renume Mondial Bude nu se pricepe la Schengen, el se pricepe la „Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul secolului XXI: România în context european actual”.
  Maaaare noroc avem că ne conduce o așa somitate tocmai acum pe criza asta energetică !
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 6. Justiţia, plagiatele, etc , astea vor fi vinovate dacă nu intrăm.
  De fapt din cauza justiţiei o să pierdeţi şi banii UE şi intrarea dacă nu aşteptaţi Comisia de la Veneţia că vedem că umblaţi cu şantajul preventiv care nu are trece de loc pe la ei (mai ales în zilele astea).

 7. Pai si ce faci mataluta cu atattia politisti de frontiera ramasi fara loc de munca? Ii treci la circulatie?