G4Media.ro

BMW a depăşit Mercedes-Benz şi Porsche în topul producătorilor germani de maşini…

Sursă foto: Unsplash

BMW a depăşit Mercedes-Benz şi Porsche în topul producătorilor germani de maşini premium

BMW a raportat cel mai solid nivel al vânzărilor în rândul principalilor producători germani de maşini premium, şi a fost singurul brand care şi-a majorat semnificativ livrările de vehicule electrice (EV), în condiţiile în care Mercedes-Benz şi Porsche au fost afectate de cererea slabă, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

În primul semestru din 2024, vânzările BMW pe plan global au crescut cu 2,3%, la aproape 1,1 milioane de vehicule, iar pe segmentul maşinilor electrice pe baterii avansul a fost de 34%, la aproape 180.000 unităţi.

Mercedes-Benz a vândut doar 93.400 maşini electrice pe baterii, un declin de 17% faţă de primul semestru din 2023. Per ansamblu, brandul Mercedes-Benz a raportat o scădere de 6% a vânzărilor, la 960.000 unităţi.

„Cererea de vehicule electrice a încetinit pe pieţele cheie, în timp ce compania s-a concentrat pe o creştere viabilă într-un mediu caracterizat de reduceri semnificative”, se arată într-un comunicat al Mercedes.

În special în China, cea mai mare piaţă auto din lume, producătorii auto au redus semnificativ preţurile EV, pentru a stimula vânzările, pe fondul cererii reduse şi al sporirii concurenţei.

Audi, Porsche şi Mercedes-Benz au precizat că viitoarele modele care vor fi lansate vor ajuta la recâştigarea cotei de piaţă şi vor stimula vânzările. În primele şase luni din acest an, vânzările Audi au scăzut cu 8%, la 833.000 vehicule, iar pe segmentul maşinilor electrice pe baterii avansul a fost de doar 1,3%.

Porsche s-a confruntat cu un declin al vânzărilor de 7%, la 155.900 vehicule, pe fondul evoluţiei slabe din China.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Vânzările pot varia de fiecare dată. De reținut, ca producătorii germani încă dețin supremația la tehnologie, confort, siguranță si performanță in comparație cu producătorii din alte tari cum este Japonia.

    • Wishfull Thinking. Epoca lor a apus. BMW mai tine steagul sus dar VW group si Mercedes sunt pe faras cu pierderi operationale nesustenabile. Toyota e cel mai mare producator de masini din lume la ora actuala