G4Media.ro

Bloomberg: SUA se pregătesc să anunțe un pachet important de asistență pentru…

Sursa foto: ANATOLII STEPANOV / AFP

Bloomberg: SUA se pregătesc să anunțe un pachet important de asistență pentru Ucraina, care va consolida apărarea sa aeriană

Washingtonul se pregătește să anunțe un nou pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de peste 2 miliarde de dolari, relatează Bloomberg, citând oficiali anonimi din administrația SUA, potrivit BBC.

Oficial, acesta ar putea fi anunțat încă de vineri, relatează agenția. Potrivit Bloomberg, finanțarea va fi canalizată prin intermediul USAI.

Acest canal, spre deosebire de PDA, care prevede transferul imediat de arme din stocurile Pentagonului și a cărui limită pentru acest an fiscal este deja aproape de a fi epuizată, este destinat încheierii de contracte cu producători americani pentru fabricarea anumitor arme de care Ucraina are nevoie.

Livrările prin acest canal sunt concepute pentru un viitor mai îndepărtat – de la 9-10 luni la câțiva ani.

În acest caz, potrivit agenției, noul pachet va ajuta Ucraina să achiziționeze sisteme de rachete antiaeriene cu rază medie de acțiune Hawk, precum și două tipuri de rachete pentru sistemele Patriot aflate deja în serviciu de luptă în Ucraina.

Sistemul militar american de rachete antiaeriene cu rază medie de acțiune Hawk a fost adoptat de Statele Unite în 1960 și de atunci a fost modernizat de mai multe ori. Versiunile sale mai recente sunt capabile să lovească nu numai avioane, ci și rachete de croazieră. Până în 2002, Statele Unite l-au înlocuit treptat cu sisteme mai moderne, dar continuă să fie în serviciul mai multor țări.

Potrivit datelor din surse deschise, în total, până în prezent, în Statele Unite și în alte câteva țări au fost produse 1.700 de astfel de sisteme.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...