G4Media.ro

Bloomberg: Enel a câștigat peste 100 de milioane de dolari în urma…

sursa foto: ENEL

Bloomberg: Enel a câștigat peste 100 de milioane de dolari în urma vânzării unor active din Argentina

Enel Americas, o subsidiară a companiei italiene de utilităţi Enel SpA, şi-a vândut vineri participaţia în două facilităţi de generare a energiei termice din Argentina firmei Central Puerto, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

Enel Argentina, deţinută de Enel Americas, a vândut participaţia sa de aproape 76% în unitatea de generare a energiei termice Enel Generacion Costanera unei subsidiare a Central Puerto – Proener – pentru 48 milioane de dolari. De asemenea, Proener a ajuns la un acord prin care va plăti 54 milioane de dolari către Enel Americas şi Enel Argentina pentru participaţiile deţinute în Inversora Dock Sud şi Central Dock Sud.

Este cel mai recent pas al Enel SpA de a vinde pe plan global active în valoare de 21 de miliarde de euro pentru a-şi reduce datoria netă. Cea mai mare parte a planului de vânzare de active – care vizează printre altele active din România, Argentina şi Peru – va fi realizată până la finalul lui 2023.

„Aceste tranzacţii sunt în linie cu strategia noastră de decarbonizare, cu obiectivul de a ajunge la emisii zero până în 2040”, a afirmat Maurizio Bezzeccheri, director general al Enel Americas. Acesta a adăugat că se aşteaptă la finalizarea vânzării activelor din Peru în 2023.

Enel Americas operează în Argentina prin brandul Edesur. Pe lângă activele vândute vineri, operează şi centrala hidroelectrică Enel Generacion El Chocón şi distribuie energie.

După finalizarea vânzărilor de active, Enel intenţionează să se concentreze pe pieţele sale de bază din Italia, Spania, Statele Unite, Brazilia, Chile şi Columbia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...