G4Media.ro

Bistrița Năsăud: Apă potabilă cu cisterna pentru un cartier din municipiul de…

sursa foto: Facebook/ISU Bistrita

Bistrița Năsăud: Apă potabilă cu cisterna pentru un cartier din municipiul de reședință, unde fântânile au un debit foarte scăzut

Oamenii din cartierul Slătiniţa, singura localitate componentă a municipiului Bistriţa care nu este conectată la reţeaua de apă şi canalizare, au primit apă potabilă cu cisterna în prima zi cu cod portocaliu de caniculă, măsura urmând să fie luată şi în restul zilelor toride, din cauza nivelului scăzut de apă din fântâni, potrivit mesajului postat miercuri seara de primarul Ioan Turc pe pagina sa de socializare, conform Agerpres.

„Astăzi, locuitorilor din cartierul Slătiniţa, unde fântânile au un debit foarte scăzut, li s-a trimis o cisternă de apă potabilă, prin implicarea SVSU şi a unităţii militare 01331 din cadrul Garnizoanei Bistriţa. Oamenii care nu au putut veni la cisternă au primit ajutorul voluntarilor, aceştia ducându-le recipiente de apă la domiciliu. Operaţiunea se va repeta în fiecare zi din cele trei anunţate cu cod portocaliu de caniculă”, a scris Turc pe Facebook.

Municipalitatea a amenajat, de asemenea, cinci puncte de hidratare în diferite zone din oraş, cu sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, unde trecătorii au la dispoziţie dozatoare cu apă potabilă, dar li se poarta acorda şi primul ajutor în cazul unor situaţii care necesită asistenţă medicală.

O altă primărie din judeţul Bistriţa-Năsăud, cea a comunei Poiana Ilvei, le-a cerut locuitorilor să ţină cont de seceta „care se resimte tot mai acut” şi să nu folosească apa din reţeaua publică pentru irigaţii sau în alte scopuri decât cel casnic.

„Dragi consăteni, având în vedere seceta care se resimte tot mai acut şi faptul că în momentul de faţă se lucrează la pregătirea documentaţiei pentru delegarea gestiunii către un serviciu de apă-canal a reţelei de apă, precum şi cea de canalizare, vă rugăm respectuos să nu folosiţi apa din reţeaua publică decât pentru consumul casnic (nu irigaţi şi nu folosiţi apa în alte scopuri)”, a fost anunţul publicat de Primăria Poiana Ilvei pe pagina de socializare a instituţiei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Nu prea inteleg de ce unii primesc apa gratuit si altii nu.
    La taranoaia la mine langa Bucuresti nexales apa – canal si in puturi nu exista apa potabila si nimeni nuvine sa aduca apa potabila in sat!

  2. in timp ce voteaza PSDNL neintelegand ca defrisarile supraveghetae de acestia in frunte cu UDeMeReu contribuie la starea asta

  3. Domnilor consilieri ce discutați la ședința? Vorbiți despre transport public local, și acum aflu cei din Stlatinuta cu sunt racordați la rețeaua de apă și canal.
    Poate aflam prin intermediul celor din presa online de ce nu au un proiect pentru apa.
    Ce spun cei de la Aquabis au proiect pentru această localitate?