G4Media.ro

Biroul din Moscova al postului de radio Europa Liberă a depus o…

Biroul din Moscova al postului de radio Europa Liberă a depus o plângere la CEDO împotriva Rusiei

Biroul din Moscova al postului Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) a anunţat joi că a depus o plângere împotriva Rusiei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în legătură cu amenzile impuse RFE/RL în cadrul unei campanii a autorităţilor ruse pentru a forţa această organizaţie media să părăsească ţara, transmite Reuters, citată de Agerpres.

RFE/RL, care este sponsorizat de SUA, au fost amendate masiv în acest an de Rusia pentru că nu s-a identificat drept ‘agent străin’ în publicaţiile sale, aşa cum prevede legea rusă.

Rusia a clasificat RFE/RL drept ‘agent străin’ în anul 2017, o măsură menită să complice activitatea postului de radio ca reacţie la ceea ce Moscova consideră a fi presiunile inacceptabile la care sunt supuse media ruse în SUA.

În virtutea legii actuale, autorităţile ruse pot clasifica drept ‘agenţi străini’ organizaţii neguvernamentale şi grupuri pentru apărarea drepturilor omului percepute ca primind finanţare externă pentru activitate politică.

Acestor entităţi li se cere să ataşeze menţiunea ‘agent străin’ pe publicaţiile lor şi să-şi declare cheltuielile şi finanţările.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cred că va urma un val de sinucideri la Europa Liberă.

  2. Cata vreme nu fac si cate doi ani de puscarie, propagandistii americani sa fie multumiti. Butina a zacut doi ani in puscarie pentru ca a avut incredere in 2-3 americani de la Scoala Stefan Gheorghiu a Americii. (Aia unde a studiat si Anca Gradu.) Pasamite, incerca sa influenteze opinia publica americana fara sa se autodeclare pe ceva registru public ca agent rus. In urma cu 5 ani, Butina fusese iubita unui parlamentar rus, deci trebuia sa se declare agent de stat! Astia iau leafa de la statul inamic, si tot nu vor sa se declare salariati ai inamicului.

    Din jeluirile propagandistilor americani, deduc ca in Rusia propaganda se fasaie imediat ce scrii pe ea ca e propaganda platita bugatereste de o alta tara. Eu reamintesc aici, in fiecare zi, ca majoritatea semnatarilor de la G4 sunt „fosti” sau actuali salariati ai oficinelor bugetare de propaganda franceza, germana, britanica sau americana, dar analfabetismul secundar ii face pe majoritatea comentarzilor sa nu priceapa.

    De ce ar plati americanii sute de propagandisti de limba romana? Sa va faca bine voua? Cand a murit americanul (sau rusul, sau germanul, sau francezul, sau englezul) de grija binelui tau?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.