G4Media.ro

Bilanțul primei etape de vaccinare: 67,5% din personalul eligibil

Bilanțul primei etape de vaccinare: 67,5% din personalul eligibil

În prima etapă de vaccinare, care a început la în 27 decembrie 2020, s-au vaccinat 67,5%, repectiv 168.705 persoane, din totalul estimat de 250.000 persoane eligibile pentru vaccinare, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

În prima etapă s-au putut vaccina personalu medical și personalul din centrele sociale, cu excepția celor care nu au trecut recent prin infecția cu SARS-CoV-2, nu au contraindicații de natură medicală și nu se află în izolare.

Vaccinarea persoanelor din prima etapă continuă, iar până la 31 ianuarie a.c., sunt deja programate la vaccinare 42.765 persoane, ceea ce înseamnă că până la finalul acestei luni, 211.470 persoane ar putea fi vaccinate, adică 84,6% din totalul estimat, potrivit sursei citate.

În paralel cu etapa 1, începând de astăzi, 15 ianuarie a.c., a început și vaccinarea pentru populația aflată în Etapa a II-a.

În România sunt active 309 centre cu 413 puncte de vaccinare. Dintre acestea, 60 de centre, cu 84 de puncte de vaccinare sunt organizate de Ministerul Apărării Naționale (MApN), iar 39 de centre, cu 45 de puncte de vaccinare, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Totodată, persoanele internate în cele 1.884 centre medico-sociale și rezidențiale de la nivel național vor fi imunizate prin intermediul echipelor mobile de vaccinare.

Din dozele planificate a fi livrate în perioada ianuarie-martie a.c., vor putea fi vaccinate 1.650.904 persoane, din care 994.704 vor primi și doza de rapel.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului. (Foto: Pixabay)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Întrebări pentru deștepți în medicină și juridic:
  Un vaccinat Covid mai trebuie sa poarte mască?
  🤔
  Eu zic că nu. De ce să mai porți mască, dacă tu nu mai poți răspândi boala pentru care te-ai vaccinat.
  😀
  Și acum, cum vor face autoritățile să diferențieze un vaccinat Covid de un imbecil, gen șaormarii ăia de la PSD Vaslui sau alți Șoșoci, care oricum nu poartă mască, de jmeker?
  🤕😷?

 2. WTF G4m, nu îți place problema? De ce doar pe această tematică mă cenzurezi????

 3. „… cu excepția celor care nu au trecut recent prin infecția cu SARS-CoV-2, nu au contraindicații de natură medicală și nu se află în izolare”.
  Bai scriitorilor, voi stiti ce inseamna cu exceptia si ce face „nu” pus in fata lui „au” sau „se”?
  Nu stiti, ca daca stiati nu scriati asa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.