G4Media.ro

Bilanțul deceselor în urma celui mai puternic taifun care a lovit Filipine…

Sursa foto: Twitter / natalie (@nataliebongo)

Bilanțul deceselor în urma celui mai puternic taifun care a lovit Filipine în acest an a depășit 400 de decese

Bilanţul deceselor în urma celui mai puternic taifun care a lovit Filipine anul acesta a depăşit 400 de victime, 82 de persoane fiind în continuare dispărute, a anunţat vineri agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Peste un milion de persoane au fost strămutate de taifunul Rai, care s-a abătut asupra provinciilor centrale şi sudice cu o săptămână înainte de Crăciun.

Rai a lăsat comunităţi întregi în ruine, a dus la întreruperea alimentării cu electricitate şi a liniilor de comunicaţii, a doborât arbori şi a avariat elemente de infrastructură.

Dintre cele 405 de decese, 96 au fost raportate în provincia centrală Bohol, unde 15 persoane sunt în continuare date dispărute, a precizat agenţia.

Provincia învecinată Negros Oriental a raportat 66 de decese, Negros Occidental, 50 de morţi, iar provincia Cebu, 58 de decese. Un număr de 30 de persoane sunt în continuare date dispărute în Negros Occidental, a adăugat agenţia.

Cei care şi-au pierdut viaţa s-au înecat din cauza viiturilor sau în apele râurilor ieşite din matcă, au fost îngropaţi de alunecări de teren sau au fost loviţi de arbori doborâţi şi de structuri prăbuşite.

Pagubele produse agriculturii, locuinţelor şi infrastructurii au fost estimate la peste 23,42 miliarde de pesos (468,53 de miliarde de dolari).

Preşedintele Rodrigo Duterte a declarat stare de calamitate în regiunile afectate de taifunul Rai pentru a accelera operaţiunile de ajutorare şi reconstrucţie.

Potrivit agenţiei pentru managementul dezastrelor, alimentarea cu electricitate a fost restabilită în 205 dintre cele 284 de regiuni care au rămas fără curent electric, iar 165 din 244 de regiuni aveau în continuare probleme cu liniile de comunicaţii.

Doar două dintre cele şapte aeroporturi care au fost avariate sunt în continuare nefuncţionale, a adăugat agenţia.

Arhipelagul Filipinelor este lovit în medie de 20 de cicloane tropicale în fiecare an.

Cel mai puternic taifun care a lovit Filipinele a fost supertaifunul Haiyan, care a dus la moartea a 6.300 de persoane şi a strămutat peste patru milioane de oameni în noiembrie 2013.

Sursa foto: Twitter / natalie (@nataliebongo)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...