G4Media.ro

Bilanțul accidentelor rutiere în 2019 pe drumurile României: 39.664 persoane rănite /…

Bilanțul accidentelor rutiere în 2019 pe drumurile României: 39.664 persoane rănite / 1.869 de morți

Institutul Național de Statistică (INS), a publicat datele privind numărul de accidente rutiere petrecute pe șoselel din România în anul 2019, conform agerpres.ro

În 2019 au avut loc 31.146 de accidente cu vătămări corporale, care s-au soldat cu 41.533 de persoane vătămate, din care 1.869 de persoane decedate. Comparativ cu anul 2018, numărul de persoane rănite în urma accidentelor rutiere a crescut cu 3.1%, iar numărul persoanelor decedate a scăzut cu 0.2%.

În cadrul raportului se precizează faptul că în perioada concediilor au avut loc cele mai multe accidente. 11.1% din accidente au avut loc în luna august, 10% în luna iulie și 9.9% în luna septembrie.

În funcție de condițiile meteorologice, raportul arată că 82% din accidente au avut loc pe carosabil uscat, iar după condițiile de luminozitate, 72% din accidente au avut loc pe timpul zilei.

În anul 2019 comparativ cu anul precedent, se constată o scădere 3.1% doar în cazul accidentelor de tip vehicul-pieton, iar în restul cazurilor nu au existat îmbunătățiri din punct de vedere al siguranței rutiere.

Sursa: agerpres.ro

Sursa foto: pixaby.com

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Stati in casa! E periculos pe strazi! Hai sa nu mai facem nimic, sa ne dea statul bani, sa comandam online si sa livram cu roboti 🙂

 2. Închideți sselel.

 3. Idiotii Romaniei pe sosele ! Propun reanoirea la 5 ani cu proba teoretica de fiecare data , asta ar ajuta la reamprospatarea cunostintelor unor idioti care uita repede codul rutier !

  • Propun testarea celor care comenteaza si eliminarea prostilor.
   Daca Politia si-ar face treaba ar da amenzi cui trebuie, ar lua carnetele celor periculosi cu depasiri in curba, viteze enorme (si peste 100) in localitati etc.

 4. Aceste statistici nu fac decat sa puna in evidenta starea deplorabila a drumurilor in Romania. Sunt convinsa ca daca ar exista autostrazi, numarul de morti ar scadea considerabil. Drumurile nationale cu circulatie pe ambele sensuri si cu depasiri posibile pe ambele sensuri sunt cele mai periculoase. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca aceste drumuri traverseaza de cele mai multe ori sate si orase, de unde si rata mare a mortalitatii pietonilor.
  350km in Romania se fac in aprox. 6 – 7 ore daca se respecta viteza impusa. 350km intr-o tara din Vest dureaza in jur de 3h15. Ori timpul costa bani in secolul XXI!