G4Media.ro

VIDEO Bielorusa Sabalenka se distanțează de dictatorul Lukașenko, după calificarea în semifinale…

sursa foto: facebook/Arina Sabalenka

VIDEO Bielorusa Sabalenka se distanțează de dictatorul Lukașenko, după calificarea în semifinale la Roland Garros: „Nu îl susțin pe Lukașenko în acest moment”/ „Nu susțin războiul”

Bielorusa Aryna Sabalenka a declarat că nu îl susține pe președintele său, Alexander Lukașenko, „în acest moment”, din cauza susținerii de către acesta a războiului Rusiei în Ucraina, transmite BBC.

După ce, începând de vineri, a refuzat să participe la conferințele de presă deschise la Openul Franței, din motive de bunăstare mentală, după o serie de întrebări politice, Sabalenka și-a reluat sarcinile media obișnuite după ce a ajuns în semifinale.

Ea declarase anterior că „niciun sportiv” nu susține războiul, dar este pentru prima dată când se pronunță împotriva lui Lukașenko.

„Nu susțin războiul”, a declarat jucătoarea de 25 de ani după victoria sa cu 6-4 6-4 în fața ucrainencei Elina Svitolina. „Nu îl susțin pe Lukașenko în acest moment”.

Lukașenko este un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, care i-a oferit sprijin în invazia Ucrainei.

Sabalenka, care ar putea deveni numărul unu mondial la Openul Franței, este una dintre cele mai bine cotate sportive din Belarus.

De când a început războiul din februarie 2022, ea a fost presată să se distanțeze de liderul bielorus, cu care s-a întâlnit de mai multe ori în trecut.

După ce jucătoarea născută la Minsk a câștigat primul ei turneu major la Australian Open în ianuarie, Lukașenko a felicitat-o pe Sabalenka pentru triumf și a fost văzut toastând pentru succesul ei într-un videoclip online.

Ulterior, el a spus că oamenii știau din ce țară provine, chiar dacă ea juca sub un steag neutru.

„Am spus-o deja de multe ori, nu susțin războiul. Nu vreau ca țara mea să fie implicată în niciun conflict”, a declarat ea marți.

„Am spus-o de multe ori și știți care este poziția mea, știți. Aveți poziția mea. Aveți răspunsul meu. Am răspuns de multe ori. Nu susțin războiul.

„Nu vreau ca sportul să fie implicat în politică, pentru că sunt doar un jucător de tenis, un jucător de tenis în vârstă de 25 de ani.

„Dacă aș vrea să fac politică, nu aș fi aici. Nu vreau să fiu implicat în nicio politică. Vreau doar să fiu un jucător de tenis”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Siiiiigur!
    A zis Lukashenk o sa va zic ca… dar nu prea tare.