G4Media.ro

Biden, convorbire cu președintele Comisiei Europene. S-a angajat să revitalizeze parteneriatul cu…

Biden, convorbire cu președintele Comisiei Europene. S-a angajat să revitalizeze parteneriatul cu Uniunea Europeană

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat vineri că este hotărât să „revitalizeze” parteneriatul cu Uniunea Europeană, în cursul unei convorbiri telefonice cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează Agepres, conform AFP.

„El a subliniat sprijinul pentru Uniunea Europeană şi angajamentul de a repara şi revitaliza parteneriatul SUA-UE”, a indicat Casa Albă într-un scurt comunicat.

În cursul acestei convorbiri, cei doi lideri au convenit să suspende timp de patru luni taxele vamale pe care le aplică în contextul vechiului litigiu Boeing /Airbus.

Uniunea Europeană şi SUA au convenit să suspende suprataxele vamale în valoare de miliarde de dolari pe care le-au impus fiecare pentru produsele celeilalte părţi, relaxând o dispută care durează de 16 ani cu privire la subvenţiile acordate de SUA şi UE pentru industria lor aeronautică, transmite Bloomberg.

Sursa foto: Joe Biden / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. un vizionar – nu un incuiat

  2. O fosila sclerozata care nu mai este conștienta de ce face. Dar probabil ca este o afacere pur economică, iar taxele Boeing nu sunt in avantajul SUA. UE se joacă cu focul prin impunerea de taxe si alte decizii. SUA urmăresc numai avantajele economice in relatia cu UE. Oricum, cred ca Biden împinge lumea in haos prin politicile progresisto-marxiste pe care le adoptă. Nu poate sa treaca cu vederea ipocriziile și afacerile Franței și Germaniei cu Rusia, de exemplu. UE inseamna in primul rand Germania si Franta si apoi restul lumii.

  3. Te rog detaliază pentru nestiința mea ce înseamnă politici progresisto-marxiste?
    În rest, te înțeleg ca fiind analist pe politică externă capitolul economic.
    Îți mulțumesc pentru pregătire.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.