G4Media.ro

Biden acuză Hamas că este „principalul obstacol” în calea unui acord

Sursa foto: © Abed Rahim Khatib | Dreamstime.com

Biden acuză Hamas că este „principalul obstacol” în calea unui acord

Preşedintele american Joe Biden a acuzat joi seara mişcarea islamistă palestiniană Hamas că este „principalul obstacol în această etapă” pentru un acord privind un armistiţiu cu Israelul şi eliberarea ostaticilor, relatează AFP, transmite Agerpres.

„Am înaintat o propunere aprobată de Consiliul de Securitate, de G7, de israelieni, iar principalul obstacol în această etapă este Hamas care refuză să semneze, deşi au propus ceva similar”, a declarat Biden în marja summitului G7 din Italia.

Hamas a cerut joi într-un comunicat Statelor Unite să facă „presiune” asupra Israelului în vederea obţinerii unui armistiţiu permanent în Fâşia Gaza.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken „continuă să vorbească despre faptul că Israelul este de acord cu cea mai recentă propunere (de încetare a focului), dar nu am auzit afirmaţii de la niciun oficial israelian pe acest subiect”, a indicat Hamas. „În acest context, facem apel la Antony Blinken şi administraţia Biden să facă presiune direct” asupra Israelului, a adăugat mişcarea islamistă palestiniană.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...