G4Media.ro

Berceanu: Deal făcut din deşeuri, într-o zonă superbă, plină de biodiversitate, o…

sursa foto: Facebook

Berceanu: Deal făcut din deşeuri, într-o zonă superbă, plină de biodiversitate, o zonă inundabilă, la Drăgăneşti, judeţul Prahova/ Primăria a adus deşeuri aici şi le-a acoperit cu pământ

Comisarul general al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, afirmă că în apropiere de staţia de sortare a deşeurilor de la Drăgăneşti, judeţul Prahova, care este arhiplină şi pentru care Primăria a fost amendată deja, autorităţile locale au dus deşeuri pe care le-au acoperit cu un strat de pământ, transmite News.ro.

El vorbeşte despre „un deal făcut din deşeuri, într-o zonă superbă, plină de biodiversitate, o zonă inundabilă”.

Octavian Berceanu a postat imagini filmate la staţia de sortare a deşeurilor de la Drăgăneşti, judeţul Prahova.

„E o bătaie de joc, e un depozit unde zac deşeurile în ploaie, în vânt, plin de muşte, plin de animale, de rozătoare, de ciori”, a afirmat el.

El a adăugat că în apropiere de acea staţie este „un deal făcut din deşeuri, într-o zonă superbă, plină de biodiversitate, o zonă inundabilă”.

„Primăria a adus deşeuri aici şi le-a acoperit, exact ca în exemplul din Urlaţi, de acum două zile, le-a acoperit cu pământ”, a susţinut Berceanu.

Potrivit acestuia, sunt „mii de metri cubi de deşeuri îngropate într-o zonă inundabilă, într-o luncă”.

El a afirmat că acest lucru se întâmplă în multe localităţi.

Berceanu a precizat că staţia de transfer şi de sortare, aflată la circa 300 de metri, este arhiplină, iar Primăria a primit deja amendă pentru aceasta. Totodată, el a explicat că Garda de Mediu a dispus ca eşeurile să fie mutate până în 21 iunie, dar „nu prea se mişcă nimic din câte se vede”.

Comisarul general al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a fost, sâmbătă, într-o vizită în judeţul Prahova, iar la Urlaţi a găsit o groapă de gunoi ilegală pe care Primăria încerca să o astupe cu pământ. De asemenea, Berceanu a găsit gunoi menajer abandonat, levigatul scurgându-se în pănza freatică. ”Bătaie de joc”, a transmis şeful Gărzii de Mediu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

16 comentarii

 1. Domnule Berceanu,
  Acesti iresponsabili din primarii merita cate o plangere penala, iar la final in timp ce sunt la inchisoare sa fie adusi cu lopetile sa mute gunoiul depozitat ilegal si sa ecologizeze zona respectiva.
  Situatia asa cum spuneti si dumneavoastra este arhi raspandita. O multime de primarii fac contracte de fatada cu gropile legale de gunoi, impart banii cu administratorii lor si in loc sa transporte gunoiul si sal recicleze , ingroapa in locatii neconforme si neautorizate gunoiul . Rezultatul : administratorii gropilor autorizate castiga bani negri si au loc sa tot depoziteze argumentand ca au sortat si reciclat gunoaiele , primarii si cei care se ocupa de salubrizare castiga bani negrii prin neplata reala catre gropile autorizate si ingroparea gunoiului in alte locatii. Pagubitii : oamenii din zona care ajung sa moara de cancer.

  • @ Bogdan… stii reclama like a bosh?.. noi suntem animalutul ala simpatic ăla care se uita pe geam in casa omului.
   Fara bani … sa platesti pe cineva sa-i urmareasca pe cei care nu-si fac treaba nu se va rezolva nimic. Si apoi sa dai in judecata pe investigatia si expertiza ta.

   Justitia nu-si face treaba decat daca are interes..

 2. Asa este peste tot: pun gunoi dupa care il acopera cu excavatorul.
  Vezi si Gornet Cuib, Prahova, unde sunt cel putin 2 gropi de gunoi ilegale, gunoi acoperit cu pamant rezultat din excavare canalizare. Mai prost e ca acolo trec si cursuri de apa.
  Am fost in trecere pe acolo, am intrebat niste localnici iar ei considerau normala treaba. Ei culeg ciuperci de acolo si le vand in piata. Bio. Bio-toxic, poate.

 3. Insensibil e Ruminu la impinzirea cim
  purilor, padurilor, santurilor de pe linga sosele cu peturi, sticle, etc. Si cu cit satisfactie arunca gunoaiele pe fereastra.
  Oare Creatorul nu-i pedepseste pentru batjocorirea pamintului pe acesti Crestini?

 4. Militarizata activitatea Garzii de Mediu…..altfel omul asta nu va mai avea zile multe in functie, sigur va deranja curand un greu local…..mafia gunoaielor nu poate fi invinsa cu amenzi, oricum nu le platesc, poze pe retele sociale sau dezbateri TV……aici nu merge elegant, si bata e ceva chiar foarte elegant. Dle Berceanu, pe cand o vizita la PATA RAT, la CJ?

  • DNA-ul gunoaielor! Vrem.
   Râdem glumim… sunt o gramada de cadre militare pensionate (in rezerva) care ar avea ținuta psihica necesară unui astfel de post de la garda de mediu.

 5. idee de business. o tura pe un munte cu totul si cu totul din gunoaie.
  ales un loc pitoresc lznga o padure. facut o groapa mare betonata si adanca. acolo se vor strange izvoarele muntelui de gunoaie.
  toate gunoaiele tarii aduse in acel magnific loc. calculati dvs, stimati ingineri, volumul muntelui, inaltimea si suprafata bazei tinand tinznd cont doar de zecile de mii de tone de gunoi de tot felul din tara noastra.

 6. De ce nu intra acest subiect pe agenda CSAT, stimate domn presedinte?
  Vad ca sunteti preocupat de rezilienta, nu mai bine va interesati de daunele grave la adresa sanatatii noastre provocate de mafia mondiala a deseurilor cu punct terminus in Romanika educata si rezilienta?

 7. Ramasite psd-iste.
  In cv-ul domnului subofiter de specialitate auto se regaseste printre alte competente si aptitudini artistice si cea de voluntariat. Oare un deal de gunoaie se poate muta prin voluntariat?
  In alta ordine de idei, ar trebui impanzita comuna cu afise prin care sa se informeze toti consatenii ce suma de bani a fost cheltuita cu amenda.

 8. „Trezeștete România ” Faceți legi aspre ! Că de nu ne trezim îngropați în gunoaiele corupte !
  Ajutați Garda de Mediu ! Facilitățile medii și legi pt a opri prostia și iresponsabilitatea ! Vă rugăm !

 9. Geme Prahova de gunoaie!
  Spre exemplu:
  – Pădurea Paulesti,
  – Câmpina Fântâna cu Ciresi,
  – Sinaia – Cumpatu,
  – Valea Cal6gareasca.
  Sau Predeal Brasov.
  Promenadă care pleaca de de langa Patinoar si merge spre Cabana Susai.
  Pădurea defrisata.
  In locul ei camioanele din Austria au deversat deseuri.
  Geme Ro de gunoaie!

 10. Asta se întâmplă ca nu se face pușcărie adevărată, dacă ar fi reala pușcăria la cei de sus și amenzi de rămân fără case și mașini atunci nimeni nu ar mai baga mana nicăieri și ar face ca la carte toate lucrurile.

 11. Județul Dolj, că tot ne-a onorat ministrul mediului cu prezenta de curând!
  Drumul Craiova-Ghercesti, pe unde a început construcția drumului Expres Craiova-Pitesti, este ticsit de gunoaie, de la saci cu resturi menajere până la ce a mai demolat fiecare! Aceiași zonă, Comuna Mischii , râpe și văi printre terenurile agricoleb( muncite predominant de fratele primarului) pline cu saci de gunoi, cu cărămizi din demolări provenite in special de la case vechi achiziționate de domnul primar împreună cu terenurile pe care se aflau și apoi demolate, și tot așa…România este plina de gunoaie in special umane!!!!

 12. Și apropo de asta: Primarul din Mușchi nu aflat niciodată PSD-ist!!! România e plina de gunoaie umane, de toate culorile spectrului politic!!!

 13. Eu propun amplasarea de camere video, l-ai filmat că a dat portiera și a aruncat gunoiul, că a deschis portbagajul și a scos sacii, că a încărcat remorca cu cărămizi și a plecat spre râpă, poza tăticule!
  Apoi benere mari, să se vadă omu’ cu gunoiu’ bine in poză, pe clădiri în centrul orașului, satului, comunei, plus amenda, plus gunoiul înapoi pe proprietatea personala!!!