G4Media.ro

Belgia revine în lockdown, cu măsuri foarte stricte, începând de duminică noaptea

Belgia revine în lockdown, cu măsuri foarte stricte, începând de duminică noaptea

Belgia revine la carantină și impune măsuri stricte în urma creșterii numărului de infecții cu coronavirus, a internărilor din spitale și a deceselor, a anunțat vineri premierul Alexander De Croo, în cadrul unei conferințe de presă, conform brusselstimes.com.

„Țara noastră este în stare de urgență sanitară. Presiunea pe spitale este imensă, personalul medical este supus unui efort inuman. În ultima săptămână, 100.000 de concetățeni au fost infectați, nu vedem nicio schimbare, prin urmare e necesar să trecem la măsuri mai stricte”, a transmis premierul.

După șase ore de dezbateri între guvernul federal și regiunile Belgiei, conducerea țării a venit cu măsura carantinei de șase săptămâni care începe de luni.

Măsurile de carantină includ suspendarea tuturor afacerilor neesențiale, incluzând frizeriile, iar supermarketurile vor putea să comercializeze exclusiv produse esențiale.

„Ne întoarcem într-un blocaj strict, care are un singur scop: să ne asigurăm că sistemul nostru de sănătate nu se prăbușește”, a spus De Croo.

Aceste măsuri sunt „ultima șansă” a Belgiei, a adăugat el. Ele vor intra în vigoare duminică seara și vor rămâne în vigoare până pe 13 decembrie. Acestea vor fi revaluate la 1 decembrie.

Primirea vizitatorilor la domiciliu nu mai este permisă, cu excepția unui singur „contact apropiat”. Oamenilor care locuiesc singuri li se permite să aibă două contacte.

În aer liber, întrunirile pot avea loc în continuare în grupuri de maxim patru persoane, respectându-se distanța socială și purtarea măști ide față.

Magazinele neesențiale vor fi închise. Ridicarea produselor rămâne posibilă.

Profesiile non-medicale care implică un contact strâns, precum saloanele de coafură sau de cosmetică, vor fi închise.

În privinița sistemului de educație, vacanțele de toamnă vor fi prelungite și mai mult în întreaga țară: școlile vor rămâne închise până pe 15 noiembrie.

Învățământul superior va trece în sistem online până la sfârșitul anului. Cu toate acestea, pentru primii ani, o anumită formă de învățare prin contact va fi posibilă din nou de la 1 decembrie.

Telemunca va fi obligatorie. Dacă acest lucru nu este posibil, măștile faciale și distanța socială sunt obligatorii.

Măsurile care au dus la închiderea barurilor și restaurantelor vor fi extinse pentru a include și cele din hoteluri. Hotelurile în sine pot rămâne deschise, dar orice mâncare poate fi servită doar în cameră.

La înmormântări, sunt permise maximum 15 persoane. Adunările ulterioare nu mai sunt posibile.

Parcurile de vacanță trebuie să se închidă din 3 noiembrie, dar restaurantele și piscinele au fost deja închise.

Sursa Foto: Facebook/Alexander De Croo

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Their stupid tale about the latest form of Covid, every of them has a unique genetic signature, named some 20 and EU something, pointed that the sheet started on June, in Spain. From some people without a residence country, some workers from nowhere. The tale, Zurich and Ema evolutionista.

  • @Lucifericule, tu esti bai? Invata dom’le limba engleza ca ne faci de rusine pe ăştialalţi care trolăm pe site.

 2. Existență inutilă.

 3. Izolarea rămâne singura măsură eficienta de stopare a răspândirii boli.

  • Cat timp pot oamenii sta in izolare? Cei cărora nu li se permite sa muncească din ce trăiesc? Are statul bani sa-i tina acasa pe perioade nedeterminate? De unde, ca Guvernul nu vine cu bani de la el?

  • Nu vorbește nimeni de perioade nedeterminate. E scris clar în articol, până pe 13 decembrie. Pe 1 decembrie au termen pentru reevaluarea situației.

  • In vreme ce omenirea a intrat în regim de supraviețuire, România a intrat in regim de jaf organizat și autodistrugere.

  • Aloooo silicoane tu nu vezi ca e bataie de joc asta cu evaluarea situatiei. Ca dupa evaluare tot carantina o sa fie? Ca a fost in primavara si degeaba? Ca din evaluare in reevaluare o sa o tina asa pe termen lung? La fel cum o sa evalueze si in Bucuresti si o sa mentina scolile inchise. Repet întrebarea pentru fanii bagarii la cutiuta, din ce bani o sa fie plătiți cei care nu sunt lăsați sa muncească?

  • Cam cum a fost in primavara, asa-i? Un mare succes.

 4. Comentariu inutil.

 5. Muir, ba, dar financial times since March, yes, but the first lighted mutation of Covid D614G. Ema darvinista a inchis Europa.

 6. The experimental human cases study took place in Spain on some agriculture workers without a land of their own. June 20202.

 7. Ce nu zice articolul este ca măsurile lor debile prevăd reînceperea școlii primare in 16.11 cu prezenta si a gimnaziului și liceului cu prezenta prin rotație tot din 16.11.
  Sa nu ne miram ca nu vor avea efect măsurile.

 8. Eu zic ca mai bine se desfiinteaza, rezolva toate problemele dintr-un foc.
  Astia-s aia (politicienii vestici) la care se uita complexatii nostri sa ia lumina.