G4Media.ro

Belgia, lovită de al doilea val de COVID-19 / Virusolog: Numărul infecțiilor…

Belgia, lovită de al doilea val de COVID-19 / Virusolog: Numărul infecțiilor este în creștere și nu este o creștere mică

„Este clar că suntem la al doilea val” de coronavirus, a declarat virusologul Steven Van Gucht, purtătorul de cuvânt al luptei împotriva COVID-19 în Belgia, într-un interviu acordat ziarului „Het Laatste Nieuws” și relatat de site-urile belgiene.

„Numărul infecțiilor este în creștere și nu este o creștere mică. Nu știm cât timp va dura și cum vor crește curbele. Dar acest al doilea val nu trebuie neapărat să aibă consecințe dramatice. Ajustările efectuate de Consiliul de Securitate Națională ar putea funcționa”, spune Van Gucht.

Virusologul încearcă să redea o oarecare speranță, spunând că „nu va dispărea coronavirusul, dar în viitor se va comporta ca o infecție benignă, dar pentru revenirea la viața normală mai este nevoie de câteva luni de răbdare”. „Să continuăm, va ajunge să ia sfârșit”, concluzionează Van Gucht.

Europa continuă să observede la zi la zi curbele infecțiilor în creștere, din Spania până în România. De asemenea, Germania este sub observație, în care cazurile cresc din nou: în ultimele 24 de ore au fost 870 față de 509 din ziua precedentă. La începutul stării de urgență, numărul total de cazuri înregistrate a fost de 211.281, victimele 9.156.

După părerea președintelui Asociației medicilor germani Marburger Bund, Susanne Johna, țara este deja în mijlocul „unui al doilea val mic” și chiar dacă creșterea noilor infecții nu este comparabilă cu numerele din martie și aprilie, totuși există o creștere a infecțiilor, „există, așadar, pericolul de a expune la risc succesele avute în Germania într-o combinație de înlăturare și căutare a normalității”.

De această dată, spitalele sunt pregătite să întâmpine pacienții, spre deosebire de primul val, a adăugat președintele Johna.

România are cu mult peste o mie de infecții în ultimele 24 de ore, în timp ce obligația măștii creează între timp haos în unele zone din orașul francez Lille, iar Prefectura a solicitat utilizarea acesteia în aer liber pentru unele zone din zona metropolitană, punerea în aplicare a dispoziției nu este întotdeauna obiectul unor alegeri armonioase din partea municipalităților în cauză, chiar dacă acestea sunt vecine.

Pe bulevardul Dunkerque, de exemplu, aflat în competența administrațiilor municipale din Lomme și Lambersart, utilizarea măștii este obligatorie doar pe o parte, pe unul dintre cele două trotuare.

Sursa: Ilgiornale.it/ Rador/ Traducerea: Oana Avram

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.