G4Media.ro

Belgia își închide frontierele, dar permite cetățenilor săi să se întoarcă în…

Belgia își închide frontierele, dar permite cetățenilor săi să se întoarcă în țară

Belgia a decis să-și închidă frontierele pentru orice deplasare ”neesențială” pentru a limita propagarea coronavirusului, a anunțat ministrul belgian de Interne, Pieter De Crem, citat de Le Soir.

”Traficul mărfurilor rămâne permis, precum și întoarcerea în țară a rezidenților belgieni”, a spus ministrul. Decizia a fost luată cu consultarea a cinci țări din vecinătate: Franța, Germania, Olanda, Luxemburg și Marea Britanie.

La granițe se fac deja controale pentru detectarea deplasărilor socotite ”neesențiale”. Mark De Mesmaeker, comisarul general al poliției federale a precizat că aceste controale vor fi extinse la aeroporturi, porturi și gările în care sosesc trenuri internaționale.

De asemenea, sunt interzise deplasările pe teritoriul belgian către reședințele secundare ale cetățenilor. Angajații transfrontalieri trebuie să obțină o adeverință de la angajator pentru a-și justifica deplasarea peste granițe.

Sancțiunile pentru nerespectarea acestor măsuri sunt amenzi de până la 4.000 de euro și/sau trei luni de închisoare.

Foto: Ministrul belgian de Interne, Pieter De Crem/ Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ultimul drum al elefantilor.Dupa ce s-au ingrasat profitand de snobismul tarilor estice.Cum este sa mergi cu bolidul de 100.000 euro la un magazin cu patroni din vest ,ca sa-ti cumperi hartie igienica,faina,ulei paste si spirt?Dupa ce aflam raspunsul,o sa ne dam seama ca si capitalistii au realizat ca forma superioara de organizare a oamenilor nu este cea invocata si impusa de ei.