G4Media.ro

Belarusul va desfășura trupe speciale la graniţa de sud cu Ucraina

Sursa foto: president.gov.by

Belarusul va desfășura trupe speciale la graniţa de sud cu Ucraina

Belarusul va desfăşura trupe de operaţiuni speciale în trei zone din apropierea graniţei sale de sud cu Ucraina, au anunţat marţi forţele armate, în contextul în care preşedintele Aleksandr Lukaşenko a evidenţiat rolul rachetelor de producţie rusească în consolidarea apărării ţării, relatează Reuters.

Aliat apropiat al Rusiei, Belarusul a spus în martie că forţele sale armate nu iau parte la ceea ce Moscova numeşte drept „operaţiunea sa specială” din Ucraina, dar a servit ca rampă de lansare pentru ca Rusia să trimită mii de soldaţi peste frontieră la 24 februarie.

Minskul a acuzat timp de mai multe luni că ţările NATO concentrează soldaţi la graniţele sale – Polonia, Lituania şi Letonia fiind membre ale Alianţei – şi a spus că îşi sporeşte numărul şi intensitatea propriilor exerciţii militare ca răspuns.

„SUA şi aliaţii lor continuă să îşi sporească prezenţa militară la graniţele Republicii Belarus”, a declarat şeful Statului Major, Viktor Gulevici.

„Grupurile deja existente au crescut de peste două ori în ultimele şase luni, în cantitate şi calitate”, a adăugat el.

Belarusul desfăşoară de asemenea unităţi de apărare aeriană, de artilerie şi de rachete pentru exerciţii în vest, a mai spus Gulevici.

Lukaşenko a precizat că Moscova a fost de acord să ajute Minskul să producă rachete similare cu Iskander, pe care Rusia le-a folosit în Ucraina, şi că îşi doreşte ca Belarusul să continue să folosească sisteme de rachete sol-aer S-400 şi S-300 de producţie rusească.

„Suntem realişti. Înţelegem că nu vom putea învinge NATO. Dar putem produce daune, în special acelor teritorii de unde ei ne vor ataca”, a declarat el.

Sursa foto: president.gov.by

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Bai cacareaza ai grija sa nu intre polonia peste tine sa te vedem la pescuit în siberia

 2. Pardon, nu „Belarus” ! Putin a ordonat mișcarea asta de efective, că tu ești copilul de mingii, al Kremlinului.

  • CE SE INTIPLA ORI DE CITE ORI SCRIU UN COMENTARIU IMI SPUNE CAI DUPLICITAR ,INSEAMNA CAI SAITU LUI PUTIN

 3. cu cat se agita asta mai mult, cu atat inseamna ca rusi si-o iau rau de tot pe coaja in est

 4. Off Lukașenko!
  Lukașenko off!
  Uitasem de expiratul ăsta.

 5. Armata din Belarus este praf. Are un contingent de 45.000 militari in termen, buget de 10 ori mai mic ca Ucraina, este sub sanctiuni. Nu se poate baza pe armata pentru ca sunt multi care i-ar pune PM in ceafa. A facut o miscare ceruta de Phutin pentru ca sa mai traga din armata Ucrainei din nou in nord.

 6. scopul lui putin prin minionul lui belarus e sa mai tina o parte din trupele ucrainiene in zona

 7. A se specifica: protectia este pentru el nu pentru Belarus!
  Un bolnav de putere, individ ce traieste pe spinarea unui popor invocand „paradisul” sovietic, adica el in vila inconjurat de slugi, si narodul in mina de carbuni sovietica – cine ar renunta la astfel de putere avand in vedere faptul ca totul este proprietatea lui personala?