G4Media.ro

Belarus elaborează o nouă doctrină militară, care să răspundă „escaladării tensiunilor politice…

Foto: president.gov.by

Belarus elaborează o nouă doctrină militară, care să răspundă „escaladării tensiunilor politice globale”

Ministerul Apărării din Belarus a fost însărcinat să dezvolte o nouă doctrină militară care să răspundă „escaladării tensiunilor politice globale”, au informat marţi seara agenţiile de presă ruse, transmite miercuri Reuters, citată de Agerpres.

Deşi nu s-a implicat direct în invazia rusă în Ucraina, preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a permis Moscovei să folosească teritoriul ţării sale pentru a declanşa războiul şi a trimite trupe ruse în Ucraina.

Agenţiile ruse de presă, care au citat o rezoluţie a Consiliului de Securitate din Belarus prin care se dispune elaborarea unei noi doctrine, nu au oferit detalii despre ce ar putea implica noul ghid militar.

Documentul dispune, „în contextul escaladării tensiunilor geopolitice globale”, implementarea unor măsuri „ce vizează protejarea de ameninţări externe şi interne a independenţei, integrităţii teritoriale, suveranităţii şi ordinii constituţionale”, a transmis agenţia TASS.

Consiliul de Securitate din Belarus a însărcinat, de asemenea, Ministerul Apărării să finalizeze proiectul de lege privind formarea unei noi apărări teritoriale voluntare în termen de o lună.

În luna februarie, preşedintele Lukaşenko a ordonat formarea unei grupări de 100.000-150.000 de voluntari.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...