G4Media.ro

Belarus a blocat site-ul Deutsche Welle / Ministerul Informației de la Minsk…

Belarus a blocat site-ul Deutsche Welle / Ministerul Informației de la Minsk pretinde că site-ul conținea link-uri considerate extremiste de către tribunale / Reacția DW: Absolut ridicol. Un act de disperare

Autorităţile din Belarus au blocat site-ul Deutsche Welle (DW), a anunţat vineri postul internaţional finanţat de statul german la sediul său din Bonn, relatează dpa, citată de Agerpres.

Conţinutul său în 32 de limbi nu a putut fi accesat în acest stat est-european. Alte site-ri de ştiri au fost de asemenea blocate, potrivit dpa.

Potrivit site-ului DW, Ministerul Informaţiei din Belarus a justificat acest pas afirmând că materiale ale postului conţineau linkuri care au fost considerate extremiste de tribunale din Belarus.

Directorul general al DW, Peter Limbourg, a catalogat decizia drept „absolut ridicolă”. El a descris acţiunea drept un „act de disperare” al autorităţilor de la Minsk.

Un purtător de cuvânt al MAE german a declarat că ambasadorul ţării la Minsk a cerut explicaţii MAE belarus şi a cerut ca accesul la site să fie restabilit.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a luat măsuri pentru a închide media independente, organizaţiile pentru apărarea drepturilor şi opozanţii politici din ţară după o serie de proteste de amploare în vara şi toamna anului trecut.

Drept răspuns, UE şi SUA, care au respins rezultatele alegerilor din 2020 din Belarus, au impus sancţiuni împotriva fostei republici sovietice.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Comentariu DW despre mitingurile de la 23 octombrie din Budapesta:
    „… mii de oameni au marsaluit sustinandu-l pe Orban, si mii de oameni au marsaluit sustinand opozitia…”
    Ei, raportul de participanti a fost de cca 10:1, practic DW manipuleaza, dezinformeaza prin omisiune, sau mai rau…
    (Nici nu e de mirare ca Belarus le-a trantit usa in nas #progresistilor neomarxisti de la DW, cu toate ca o democratie autentica nu procedeaza asa. Cum intr-o democratie autentica cei ca DW ar fi marginalizati si aratati cu degetul ca un exemplu prost. )

  2. Uitati o tara care nu crede in covid. N-ar trece niciodata drept o „dictatura medicala” si le urez celor care se simt amenintati de ac, sa o taie in Belarus.