G4Media.ro

Beijingul a refuzat sâmbătă un apel telefonic din partea Pentagonului, în urma…

Sursa foto: Fred DUFOUR / AFP

Beijingul a refuzat sâmbătă un apel telefonic din partea Pentagonului, în urma doborârii balonului de spionaj de către SUA

Guvernul de la Beijing a refuzat sâmbătă un apel telefonic iniţiat de partea americană între şeful Pentagonului, Lloyd Austin, şi omologul său Wei Fenghe, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Pentagonului, informează AFP, citat de Agerpres.

„Angajamentul nostru de a menţine canale de comunicare deschise va continua”, a promis generalul Pat Ryder, purtător de cuvânt al Pentagonului, după ce acest refuz confirmă deteriorarea relaţiilor bilaterale dintre cele două puteri mondiale.

Armata americană a doborât sâmbătă, în largul coastei statului Carolina de Sud, un balon chinez considerat de către autorităţile SUA ca fiind într-o misiune de spionaj, menită să colecteze informaţii sensibile. Beijingul susţine însă că era vorbă de un aerostat civil, destinat în principal să colecteze date meteorologice.

„Sâmbătă, 4 februarie, imediat după ce a luat măsuri pentru doborârea balonului Partidului Comunist Chinez, Departamentul Apărării a înaintat o cerere de apel securizat între secretarul Austin şi ministrul chinez al Apărării Wei Fenghe”, a precizat generalul Ryder.

„Schimbul de informaţii între armatele noastre este deosebit de importante în momente ca acestea. Din păcate, Partidul Comunist Chinez a refuzat cererea noastră”, a adăugat el.

Guvernul chinez a declarat luni că SUA, prin doborârea balonului său, au „afectat şi deteriorat grav” relaţiile bilaterale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Ha haaaa haaaaa haaaa ha ha haaaa ha haaaa haaaaa haaaa, doamnelor si domnilor Clociiiiiiin Floociinescuuuu 🤣

 2. 😀😀😀

 3. „De ce orezeria si’a……” Simplu. Sa aibe functionalii ce sa se’ntrebe acum!!😂 Sa nu ramana pro.sti!😂

 4. Ha haaaa haaaaa haaaa ha haaaa haaaaa haaaa ha haaaa, clown boy Clociiiiiiin Floocineeescu e confuz ca de obicei 🤣

 5. daaaa, tragedie mare. nu mai pot prezice vremea pentru minim trei zile de acum incolo.

 6. Atât tam tam pentru o amărâtă de chișcă meteorologică.D apoi să fi fost una d aia spioancă strașnică si veritabilă cu f’o doi orezari mai miculuți,așa băgați in ea ? Ce circ ieșea….Sau a fost???

 7. Nu-mi raspunzi la SMS / Eu te sun atat de des

 8. Voiau să le transmită gălbejiților datele meteorologice colectate de balon.
  Chinezii nu, și nu.

 9. Ce face hotul,cand e prins cu „rata-n gură”?Fuge!Si refuzul de a raspunde la telefon este tot un fel de fugă.