G4Media.ro

Beijingul a cerut Washingtonului să ”înceteze să perturbe” Jocurile Olimpice / Statele…

Sursa Foto: lowyinstitute.org

Beijingul a cerut Washingtonului să ”înceteze să perturbe” Jocurile Olimpice / Statele Unite au anunţat că nu vor trimite reprezentanţi diplomatici la acest eveniment

Ministrul chinez de externe, Wang Yi, a cerut, joi, Statelor Unite să „înceteze să perturbe” Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, într-o convorbire cu omologul său american Antony Blinken, informează Agerpres, care citează AFP.

China va organiza între 4 şi 20 februarie Jocurile Olimpice de iarnă, la care speră să-şi demonstreze aptitudinile de a organiza un eveniment de anvergură în plină pandemie, precum şi progresul sportivilor săi în sporturile de iarnă.

Dar presiunea occidentală, în special americană, s-a accentuat în ultimele luni asupra Beijingului, acuzat de încălcarea drepturilor minorităţii etnice chineze a uigurilor.

Statele Unite au anunţat, totodată, un „boicot diplomatic” al Jocurilor Olimpice de la Beijing şi nu vor trimite reprezentanţi diplomatici la acest eveniment.

„Prioritatea absolută în acest moment este ca Statele Unite să înceteze să mai perturbe Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing”, i-a transmis, joi, Wang Yi lui Antony Blinken, conform unui comunicat al Ministerului chinez de Externe.

Sursa Foto: lowyinstitute.org

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...