G4Media.ro

BEC a decis să claseze toate cererile de renumărare a voturilor de…

BEC a decis să claseze toate cererile de renumărare a voturilor de la Sectoarele 1 și 5

Biroul Electoral Central (BEC) a decis, vineri seara, să claseze toate cererile de renumărare a voturilor pentru Sectorul 1 și Sectorul 5, transmite news.ro. Măsura clasării vine în urma deciziei Biroului electoral al circumscripţiei electorale nr. 42 de a-și declina competența pe această speță.

Cel mai probabil, BEC va anunţa sâmbătă rezultatele oficiale pentru aceste sectoare, arată News.ro, citând surse din cadrul instituției.

În nota emisă de BEC, se precizează următoarele:
„Având în vedere prevederile art. 95 din Legea nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare, care relgementează procedura de contestare a operaţiunilor de votare, de deschidere a urnelor, de numărare şi totalizare a voturilor, precum şi de înregistrare a rezultatului votării în procesele-verbale, văzând procedura de întocmire, verificare şi predare-primire a proceselor-verbale privind rezultatele alegerilor prevăzută de Hotărârea BEC nr. 98/15/09/2020, observând că cererile de «renumărare» a voturilor din circumscripţiile electorale ale căror procese-verbale privind centralizarea rezultatelor votării au fost primite de BEC în condiţiile art. 39 alin. (1) lit. g) din Legea 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare, au rămas fără obiect, în baza art. 9 alin. (1) şi art 19 lit. e) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a birourilor electorale constituite pentru alegerile locale din anul 2020, precum şi ale ordinului preşedintelui AEP 483/2020 privind desemnarea angajaţilor AEP care îşi desfăşoară activitatea în aparatul tehnic auxiliar al BEC, constituit la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, propunem următoarele:

1.Clasarea de către preşedintele BEC, la propunerea şefului departamentului legislativ al AEP, a cererilor de «renumărare» şi a sesizărilor primite de BEC, care vizează circumscripţiile electorale ale căror procese-verbale privind centralizarea rezultatelor votării au fost primite de BEC în condiţiile art. 39 alin (1) lit. g) din Legea nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare;

2.Referatele de clasare, cererile şi sesizările clasate vor fi menţionate de ordinea de zi la rubrica Lucrări clasate”, arată nota emisă vineri de Biroul Electoral Central.”

Decizia din şedinţa de vineri a biroului electoral municipal a fost luat cu opt voturi „pentru” şi şapte voturi „împotrivă”,  transmite news.ro, citând aceleași surse.

Iniţial, biroul electoral sectorul 5 decisese renumărarea voturilor în câteva secţii de votare, potrivit anunţului candidatului PNL şi USR-PLUS la Primăria Sectorului 5 Cristian Băcanu. De asemenea, PSD depusese o solicitare de renumărare a voturilor la Sectorul 1. Social-democraţii au avut şi o cerere de anulare a alegerilor în Sectorul 1.

Cu toate acestea, BEC a respins joi solicitarea PSD de a fi anulate alegerile din Sectorul 1.

Mihai Drăgan, avocatul primarului Sectorului 1 Dan Tudorache a anunţat că după ce vor fi consumate căile de atac la birourile electorale vor fi folosite căi de atac în instanţe civile, mai relatează news.ro

Sursa Foto: Antena 3

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Sa ne intelegem, la Sectorul 1 este problema renumararea voturilor ci fraudarea acestora de catre Consilierii USR+. Degeaba renumeri niste saci cu voturi introduse fraudulos in locul celor sustrase. Imaginile sunt strigatoare la cer, cei 3 consilieri USR trebuie trimis la puscarie, nu in functii publice.

  • Mănânci rahat cu polonicul, vezi că aici nu e publicul Antena 3 pe care să îl minți în continuare când toată lumea a aflat că aia care manipulează sacii sunt șoferul lui Tudorache și reprezentantul partidului lui Dan Voiculescu. Schimbă placa!

  • Eugen e un cunoscut gunoi PSDist, o mizerie mincinoasa care traieste din ce prada PSD.

  • @Sorin – Cei care manipulau sacii era presedintele biroului electoral si angajatul primariei sectorului 1 (probabil sofer) care era si reprezentat al partidului lui voiculescu (ma scuzi, dar numele patronului de la tv-ul ala de wc latrina3 nu pot sa-l scriu cu majuscula)

  • Chiar asa, bai Egi, ce naiba te mai bagi si tu in seama precum musca in kurul calului? Da-i explicatii lui nevasta-ta de ce nu mai duci nici trei minute cu tot cu dusul de dupa si lasa-ne pe noi ca intelegem si singuri ca a3 haleste kakat cu cupa excavatorului.

  • Problema e ca PSD a pierdut alegerile la Bucuresti. Voturile din saci erau deja numarate si inregistrate in procesele verbale semnate de reprezentantii tuturor partidelor, inclusiv PSD. Dupa numarare si inregistrare in PV, sacii cu voturi sunt maculatura, nu mai au nicio importanta.

  • Corect. Cei trei trebuie trimisi la inchisoare: soferul lui tudorache, reprezentantul lui voiculescu si tudorache insusi (denunt calomnios, probe false, inducerea in eroare a justitiei) Cat despre complici (firea, ciolacu, gadea, ..) acestia trebuie sanctionati cu mijloacele specifice – vot, CNA…

 2. Eugen e un f..ute vant de la psd, taietor de frunze la caini si muncitor cu gura. Face umbla pamantului degeaba. Un prostalau cu diploma.

 3. acolo unde exista o suspiciune rezonabila legata de numararea voturilor, ele trebuie renumarate si ca atare eu sustin ideea renumararii la sector 1 si la sectorul 5!

  nu exista timp? nu gasesti in Bucuresti oameni onesti care sa faca treaba asta cu seriozitate si competenta? si ce daca se da naste un precedent?

  in istoria statului roman modern furatul la alegeri este practica asimilata, nu avem decat sa citim Caragiale, * O scrisoare pierduta*…sau alegerile din perioada interbelica, sau alegerile din 1946, ca sa nu mai spun de alegerile de dupa 90…

  omul care ocupa o functie publica sta pe doi piloni, legalitatea si legitimitatea!

  renumararea voturilor ar intari acesti piloni, nu i-as subrezi!

  solicitarea celor de la PSD de anulare a scrutinului la sector 1 nu se sustine, dupa informatiile de care dispun!

  si o precizare…nu locuiesc in Bucuresti si-mi este perfect perpendicular cine este primar de sector sau primar general…

  • Stefan cel mic…
   Esti singura persoana de aici care are toti neuronii neafectati de minciunile si abuzurile neo-nazistilor care au acaparat cele mai importante institutii din tara!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.