G4Media.ro

BCE respinge planul Ungariei ca Banca Națională să poată acorda credite ipotecare

BCE respinge planul Ungariei ca Banca Națională să poată acorda credite ipotecare

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat că se opune ideii ca Banca Naţională a Ungariei (NBH) să acorde direct credite ipotecare persoanelor fizice pentru construirea de case eficiente din punct de vedere energetic, transmite Bloomberg.

Într-un aviz juridic privind planificatele modificări ale legislaţiei NBH, BCE a apreciat că acest tip de creditare directă ar putea încălca reglementările UE privind finanţarea monetară şi expune Banca Naţională a Ungariei la „riscuri financiare substanţiale”.

„Autorităţile ungare sunt încurajate puternic să nu aloce NBH sarcina de a furniza împrumuturi pentru eficienţă energetică direct consumatorilor”, informează BCE pe site-ul instituţiei.

Anul trecut, guvernatorul NBH, Gyorgy Matolcsy, a prezentat o propunere care implică un rol mai extins al instituţiei în extinderea finanţării verzi.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Sistemul bancar= camatarie legala.

  2. Sa inteleg, ca BCE nu vrea ca bancile comerciale sa fie scoase din circuit. Dar fie vorba intre noi, care e rolul lor in toata ecuatia asta, si de ce nu poate o banca centrala sa ofere credite direct populatiei? Numai pt ca Deutsche Bank sau mai stiu eu care trebuie sa fie si ea acolo?

    Si te mai miri de ce lumea nu suporta sistemul bancar.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.