G4Media.ro

BBC: Extinderea și la bărbați a programului de vaccinare anti-HPV ”va preveni…

BBC: Extinderea și la bărbați a programului de vaccinare anti-HPV ”va preveni mii de cazuri de cancer” în Marea Britanie

Circa 100.000 de cazuri de cancer ar putea fi prevenite în Marea Britanie în următorii 40 de ani cu ajutorul unui vaccin contra virusului papiloma uman (HPV) care cauzează apariţia cancerului de col uterin, oral, anal şi la nivelul zonei genitale, au anunţat marţi autorităţile sanitare britanice, citate de Reuters.

Experţi din cadrul direcţiei britanice pentru sănătate publică, Public Health England (PHE), au anunţat extinderea programului de vaccinare care va include şi băieţii, nu doar fetele, şi au adăugat că planul de imunizare va contribui la prevenirea a circa 64.000 de cazuri de cancer de col uterin şi a aproape 50.000 de alte cazuri de cancer până în 2058, an în care se vor împlini 50 de ani de la introducerea programului de vaccinare anti-HPV în Marea Britanie.

HPV este un virus cu transmitere sexuală asociat cu peste 99% dintre cazurile de cancer de col uterin, dar şi cu 90% dintre cazurile de cancer anal, 70% dintre cazurile de cancer vaginal şi vulvar şi cu peste 60% dintre cazurile de cancer penian.

Potrivit PHE, începând de anul acesta din luna septembrie băieţii cu vârste de 12 şi 13 ani din Marea Britanie vor putea fi vaccinaţi în cadrul programului guvernamental.

De la debutul programului de vaccinare anti-HPV pentru fete în Marea Britanie, în 2008, studiile au demonstrat că infecţiile cu unele dintre cele mai importante tulpini de virus au scăzut cu 86% în cazul persoanelor cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani în Anglia. Totodată, un studiu efectuat în Scoţia a demonstrat că vaccinul a redus cu până la 71% cazurile de pre-cancer de col uterin la femei.

”În zece ani, vaccinul (anti-)HPV s-a bucurat de succes protejând fetele de apariţia cancerului de col uterin în perioada adultă”, a declarat Robin Weiss, profesor de oncologie virală la University College London. În opinia sa, extinderea programului anti-HPV ”ar trebui să fie o situaţie din care toată lumea are de câştigat”.

”Este clar… că băieţii vaccinaţi vor beneficia la rândul lor de protecţie contra cancerului penian şi anal şi de un grad mai scăzut de risc de cancer de cap şi gât”, a adăugat profesorul.

Sursă foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Un vaccin împotriva prostiei celor de la USR PLUS PNL și Rezist nu există?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.