G4Media.ro

BBC anunță tăierea a 450 de posturi pe fondul disputelor cu premierul…

BBC anunță tăierea a 450 de posturi pe fondul disputelor cu premierul Johnson pe tema finanțării

BBC dezvăluie un plan de desființare a 450 de posturi în redacția sa pentru a se adapta noilor obiceiuri ale publicului, în vreme ce se apropie negocieri care se anunță dificile politic privind finanțarea audiovizualului public britanic. “Trebuie să remodelăm BBC News pentru următorul deceniu în așa fel încât să economisim sume substanțiale”, a anunțat., miercuri, directoarea știrilor, Fran Unsworth, într-un comunicat care precizează că pierderile de locuri de muncă legat de aceste schimbări sunt evaluate la circa 450, scrie Le Point, citată de Rador.

Grupul audiovizual public britanic dorește să desființeze dublurile între diferitele sale media și să investească mai mult în digital cu o nouă versiune a aplicației sale BBC News. Mai mulți jurnaliști vor avea sediul în afara Londrei. “BBC trebuie să se adapteze la schimbări în maniera în care ne utilizează publicul. Trebuie să ne adaptăm și să ne asigurăm că vom continua să fim organizația mediatică cea mai fiabilă din lume, dar, mai ales, să fim pertinenți pentru persoanele la care nu ajungem în prezent”, explică Fran Unsworth.

Boris Johnson, iritat, atacă redevența

BBC explică că trebuie să economisească 80 de milioane de lire sterline (circa 95 de milioane de euro) până în 2022, din care jumătate au fost deja economisite, cealaltă jumătate trebuind să fie grație măsurilor anunțate miercuri. Ea trebuie să compenseze în special suprimarea redevenței pentru televiziune pentru cei de peste 75 de ani începând din iunie. Redevența (154,50 de lire sterline, adică 178 de euro) este principala sa sursă de venit, dar finanțarea gigantului audiovizualului public britanic trebuie rediscutată în 2022,într-un context agitat cu puterea.

Iritat de modul de acoperire a alegerilor legislative de luna trecută, prim-ministrul Boris Johnson s-a pronunțat pentru o scădere a redevenței și pentru o reducere a amenzilor pentru cei care nu o plătesc, repunând în discuție finanțarea grupului audiovizual care are în total aproape 22.000 de angajați.

Directorul general al BBC, Tony Hall, și-a anunțat, pe 30 ianuarie, demisia, „în interesul organizației”. Potrivit media britanice, această plecare anticipată a iritat Downing Street. Ea permite într-adevăr ca înlocuitorul lui Tony Hall să fie decis de actualul președinte al organizației, David Clementi, și nu de succesorul acestuia care trebuia să fie numit de putere.

Sursa: Lepoint.fr/ Rador/ Traducere: Gabriela Sîrbu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. British Brainswashing Corporation – foarte mult rau a facut aceasta institutie ,a spalat pe creier populatia cu stangism cultural in ultimii zeci de ani; este un factor important in transformarea tragica a acestui maretz popor mai ales incepand cu stangistul Blair si culmea pe bani foarte multi.

  2. Încă un efect al prosperității ce se arată la orizont pentru viitoarea Mică Britanie….așa le trebuie dacă au ales un urangutan blond să îi conducă

  3. Sper sa se respecte „gender equality” la concedieri; jumătate femei – jumătate bărbați! A fost bun BBC, la vremea lui… Actualul BBC nu servește interesele britanicilor și cele ale civilizației occidentale.

  4. BBC, CNN cine naiba se mai uita la televiziunile astea de extrema stanga? Va recomnand un film : Network 1976
    https://m.youtube.com/watch?v=35DSdw7dHjs