G4Media.ro

Băsescu: Fiecare pensionar este furat de guvernul PNL şi de fostul guvern…

Sursa Foto: Facebook/ Traian Băsescu

Băsescu: Fiecare pensionar este furat de guvernul PNL şi de fostul guvern PSD, care i-a păcălit cu ”legea Olguţei”, în medie cu 904 RON în anul 2020

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că pensionarii sunt batjocoriţi şi înşelaţi afirmând că fiecare pensionar este furat de guvernul PNL şi de fostul guvern PSD, care i-a păcălit cu legea fostului ministru social-democrat al Muncii Lia Olguţa Vasilescu, în medie cu 904 RON în anul 2020, transmite News.ro.

”Pensionarii batjocoriţi şi înşelaţi! Fiecare pensionar este furat de guvernul PNL şi fostul guvern PSD care v-a păcălit cu legea Olguţei, în medie cu 904 RON în anul 2020. Liberalii încă mai au scuza crizei, dar Olguţa şi Dragnea au planificat furtul înainte de declanşarea crizei;

Total bani furaţi din buzunarele celor 5,16 milioane pensionari în anul 2020 – 4.664.640.000 RON sau 965.763.975 EURO. De patru ani atenţionez că pensionarii sunt furaţi ca-n codru prin neaplicarea indexării la 1 ianuarie a fiecărui an aşa cum cere Legea 263 din 2010.

Din păcate liderii aleşi sau autointitulaţi ai pensionarilor au prins gustul statului la televizor unde fără ruşine nu mai prididesc să lingă orice escroc de politician care îi bagă în seamă”, scrie Băsescu vineri pe Facebook.

El prezintă şi concluzii raportate la pensia medie din 2019, care a fost 1292 RON/lună:

”1.Dacă la 1 ianuarie se aplica indexarea cu inflaţia cumulată cu 50 la sută din creşterea salariului mediu brut ar fi trebuit aplicată o creştere de 136 RON/lună cee ace la nivelul a 12 luni ar fi însemnat 1.632 RON/an la nivelul pensiei medii.
2.Prin creşterea valorii punctului de pensie cu 14 la sută, începând cu 1 septembrie, va fi o crestere de 181 RON/lună însemnând o creştere cumulată în anul 2020 de 724 RON/lună.
3.Banii furaţi de guvern fiecărui pensionar anul acesta în lipsa aplicării indexării la 1 ianuarie la schimb cu creşterea punctului de pensie cu 14 la sută : 1632 RON – 724 RON egal 908 RON
4.Dacă de la 1 ianuarie se aplica indexarea, creşterea cu 136 RON a pensiei medii, ar fi însemnat procentual o creştere cu 10,5 la sută a pensiei medii”, argumentează fostul preşedinte.

”Acum pricepeţi dragi pensionari cât v-a înşelat Olguţa cu promisiunea de 40 la sută de la 1 septembrie 2020 când de fapt voi aveaţi dreptul conform Legii 263 din 2010 la o indexare de 10,5 la sută de la 1 ianuarie 2020?”, conchide Traian Băsescu.

El afirmă că datele utilizate în analiză provin din sursă INS şi Guvern:
-salariul mediu brut în anul 2019 – 5163 RON;
-salariul mediu brut în anul 2018 – 4162 RON;
-inflaţie în anul 2019 – 3,8 la sută;
-pensia medie în anul 2019 – 1292 RON;
-valoare punct pensie până la 1 septembrie 2020 – 1265 RON;
-valoare punct pensie începând cu 01.septembrie 2020 -1400 RON
-jumătate din creşterea salariului mediu brut în 2019 – 6,7 la sută.

Ministerul de Finanţe propune creşterea, de la 1 septembrie, a valorii punctului de pensie cu 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei, potrivit proiectului de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020.

„Se propune ca începând cu 1 septembrie 2020 valoarea punctului de pensie să fie majorată cu 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei. Totodată, se propune majorarea începând cu aceeaşi dată a indemnizaţiei minime sociale pentru pensionari, cu 14%, de la 704 lei la 800 lei”, arată nota de fundamentare a proiectului de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, publicat joi noapte în dezbatere de Ministerul de Finanţe.

sursa foto: Facebook/ Traian Băsescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

35 comentarii

  1. Fiecare român care te-a votat regretă. Ai ajuns ca cei împotriva cărora votaseră atunci. Defapt, mai rău.

    • Laba trista asta uita ca taia salariile si pdl ul lui fura de rupea

    • @columnul :
      Nu toti Romnaii care l-au votat regreta ca l-au votat. Cand a candidat a fost cel mai bun dintre cei ajunsi in turul 2. Si astazi ar fi votat, daca ar candida impotriva lui Nas6case sau impotriva Prostanacului. Pe durata mandatelor a facut treaba buna. Dupa terminarea mandatelor a schimbat tabara si s-a pozitionat impotriva justitiei.
      @jiji :
      Nu presedintele a taiat salariile, ci criza economica mondiala, devalizarile si dezechilibrele provocate de fostele guvernari psd si pnl.
      Si in PDL au fost corupti, dar de cateva sute de ori mai putini decat cei din psd si din pnl si care au furat de cateva mii de ori mai putin decat cei din psd si din pnl.

    • @Columnul :
      Nu sunt corecte calculele ?

    • Cu toate că mi-a tăiat ajutorul de șomaj cu 15%, nu l-am dat în judecată!

  2. Hai petroave, nu mai manca kkt.

    904 lei aia ti-au dat din calcule? Sau erai la o sticla de vin si ti-a venit asa , in minte numarul ala?

    • @gigi :
      In privinta pensiilor are dreptate.

    • @Gigi:
      Rahatul il mananci tu !

      PS. Verifica-i calculele pt ca a dat toate datele si sursele necesare stiind foarte bine ca vor fi si cretini ca tine !

    • @Gigi:
      Rahatul il mananci tu !

      PS. Verifica-i calculele pt ca a dat toate datele si sursele necesare, stiind foarte bine ca vor fi si natarai ca tine ( ca mai rau de-atat vad ca nu-mi permite g4 sa-ti spun) !

    • A făcut calcule mai riguroase decât mine!

  3. S-a trezit betivanu’ ! A uitat cum guvernul lui a propus tăierea pensiilor cu 25% și s-a opus cecereul?

  4. Gura pacatosului adevar graieste!

  5. Este un lucru cunoscut de noi toti- nimic nou sub soare – si este stiut modul cum PSD a facut posibila aceasta neacordare a unui drept pensionarilor . Guvernul PNL este un guvern minoritar , un guvern doar de tranzitie,ce functioneza doar pina in iarna anului curent , cind sunt alegeri parlamentare, ce vor desemna o alta majoritate aflata la guvernare numita (PNL-USRPLUS) ,ce si-a asumat guvernarea , spre deosebire de PSD,PMP,ALDE,USR-PLUSPROin plina criza pandemica conducerea tarii . Observam insa – curajosii – care nici nu au vrut ,nici nu au putut, sa ajute tara in acest context universal foarte grav , doar chibiteaza de pe margine sau acuza PNL(depre PSD nu mai are rost sa vorbim se stie ce au facut si mai fac inca )de toate relele posibile . Deocamdata se propune marirea punctului de pensie si majorarea cu 14 % a pensiilor, dar sa asteptam si sa vedem decizia finala care cade exclusiv in sarcina premierului Orban . Cetatenii au inteles deja tot jocul politic si mediatic si nici macar unul dintre ei nu isi va clinti sau modifica votul in aceste alegeri, decizia personala a fost deja luata si se astepta doar participarea ,care va fi foarte mare .Aceste alegeri nu mai au ca miza – lupta politica de uzura- ce aduce in fata noastra promisiuni electorale ,incercari de manipulare , acuze mai mult sau mai putin bazate pe fapte si mai mult pe vorbe , promisiuni materiale -adica -nu va mai interesa pe nimeni cum politicul va zice : vom face si vom drege stim noi si numai noi cum -Totul se joaca doar la nivel de perceptie , perceptie ce pune fata in fata modul in care un partid este perceput de catre cetatenii tari , ca atasament fata de valorile democratice ,fata de UE si fata de nevoia de romanism a noastra a romanilor din tara si din strainatate *(in cazul alegerilor parlamentare )Cine se iluzioneaza ca invechitele metode de a pierde vremea pe la televiziuni sau prin acordarea de interviuri acuzatoare , sau aducerea in fata cetatenilor a unor promisiuni desarte (nimeni nu mai crede )le va creste procentul si numarul de votanti , se inseala . Natiunea a depistat deja diferentele ce exista intre partidele din tara ,separarea evidenta ,dar nu doctrinara, ce a aparut intre ele si modalitatile lor de asociere . -Tara inainte de toate – si asta inseamna ca noi toti sa punem umarul si ca toate institutiile statale in virtutea acelui atit de clamat (chiar daca strigatul nu este chiar asa de tare) demers numit – LOIALITATE INSTITUTIONALA -sa purceada la modificarile legislative economice si sociale cerute de natiune pe tot parcursul anului trecut si in aceasta prima parte a anului curent .

    • Aoleu, USR și-a asumat guvernarea?!!!!! Unde, când, cum?!

    • Scuze ,lipseste cuvintul nu. Am trecut peste la corectura . Vad ca citesti cu atentie totul . Felicitari si eu fac la fel in unele cazuri . Multumesc pentru aprecierea indirecta .

  6. jigodia-s plateste politele…USL-ului,da’ nu prea mai e credibil,mira-m-as sa nu-l citeze antena3

  7. PSD oricum i-a INSELAT pe pensionari pentru ca nici macar NU si-a tinut PROMISIUNILE marete privind Cresterile anuntate in campania electorala la Punctul de pensie, una au promis, alta au facut!!
    Uite, sa ne explice careva CE promisiuni a RESPECTAT PSD din maretul Program de guvernare cu care se mandrea si a castigat alegerile in 2016?!
    NICI una, uite ce promitea la Punctul de pensie!
    Uite mai jos Programul de guvernare al PSD pe 2017-2020, cu care au castigat alegerile, uite CUM si CAT si CAND trebuia sa creasca Punctul de pensie, conform Promisiunilor cu care au castigat alegerile, gasiti la Pagina 22 din 188 Pagini de Promisiuni(minciuni!):
    Capitolul ECHITATE: „Echitatea trebuie să fie și pentru PENSIONARI, alături de salariați și celelalte categorii sociale. De aceea Punctul de pensie va crește în următorii 4 ani, astfel: la 1 iulie 2017 punctul de pensie va fi 1.000 lei, la 1 iulie 2018 punctul de pensie va fi 1.100 lei, la 1 aprilie 2019 punctul de pensie va fi 1.265 lei, la 1 aprilie 2020 punctul de pensie va fi 1.400 lei și la 1 octombrie 2020 punctul de pensie va fi 1.775 lei.”
    http://www.cdep.ro/pdfs/guv201706/Program_de_Guvernare.pdf

    Comparati ce au PROMIS cu ce au FACUT PSdeii cu Punctul de pesnie!
    Stie careva de ce PSD nu si-a respectat in 3 Ani propriile promisiuni, desi Economia DUDUIA iar Cresterile la punctul de pensie prevazute in Programul de guvernare erau cu Procente MICI, comparativ cu Cresterea de 40% din Septembrie 2020!?
    Pai, daca PSD nu si-a indeplinit propriile promisiuni din Programul de guvernare, PROMISIUNI devenite LEGE, o data cu Votarea in Parlament a Programului de guvernare, CAT tupeu sa aiba PSD ca sa ceara la PNL sa respecte populismele PSDiste?!
    Ce PROMISIUNI din Programul maret de guvernare a RESPECTAT PSD?!
    Nici UNA macar!!!
    De ce PNL sa o respecte p-asta ACUM, in perioada asta GREA pentru Economia mondiala, pe asta cu 40% care EVIDENT duce in dezastru Finantele oricarei Tari normale!!??
    LOGIC, intreb, va rog sa-mi raspundeti LOGIC, cu CIFRE, cu Termene, nu cu populisme!
    Daca e posibil(!!) cu Programul PSD de guvernare in fata!!!

  8. si ce propui? ca banii astia sa se ia celor foarte putin care inca mai muncesc in tara asta sau sa se ia de la urmatoarele generatii prin imprumut?

    nici o problema, vine pesedeul si le da si 1000, dar impoziteaza cu 75% salariile celor care muncesc in tara asta si nu vor putea vota pentru populism niciodata …

  9. esti treaz petroave ?
    nu ca n-ar fi adevarat ce spui!

    ce au crescut de fapt si enorm sunt veniturile si specialele la varf !

  10. Bai, liniste bai, ce dracu! A intrat Base in campanie si nu mai poate de grija pensionarilor.

  11. E abia 10,30 . Carciumile stiu ca se deschid la 11 ?!

  12. G4 media, va rog sa dati postarea mea!!

  13. Zici Petrov si tragi apa

    • POTI sa-l combati cu CIFRE?!
      Te asigur ca CIFRELE sunt corecte, PSD i-a iNSELAT pe Pensionari, asa cum o face de 30 de ANI!!
      Pensionarilor le „da” firimituri, infractorii din PSD au furat si si-au facut Averi URIASE!!!!!
      Te astept cu CIFRE!!

    • Corectie:
      „PSD și PNL i-au înșelat…”

  14. Regtretabil si scandalos ca ex-presedintele uita cand a taiat pensiile , in perioada mandatului sau , invocand criza economica, iar pe de alta parte , persoanele apropiate acestuia , luau comisioane si furau pe rupte din resursele Romaniei. Poate-i revine memoria si ne prezinta chiar el , aceste grave ilegalitati, Azi, criza economica este mult mai accentuata decat atunci,
    dar propaganda pesedisto-petrovista a intrat in activitate, ptr. ca vor putere in continuare. Mai bine-i la putere , decat la puscarie.

    • Tu nu vezi că în articol spune negru pe alb că, după părerea lui Băsescu, liberalii încă au scuza crizei? În ceea ce privește pensiile, Băse are perfectă dreptate, dar voi trolii USL ce împânzesc acest site îl atacați și îl criticați indiferent dacă ce spune e corect sau nu. Eu am încredere în el și îl voi vota la primărie ca să le fac în ciudă pesedecilor, ficusului, guvernului de pepsiglas și amețiților/prostălăilor din USR-PLUS…

    • Da Cristi, asa voteaza un om inteligent, ca sa le faca altora in ciuda.
      Faptul ca inca n-ai priceput cum functioneaza Basescu te arata chiar si mai inteligent decit ni te prezinti tu cu votul.

    • @amicu Băsescu nu face jocurile nimănui. El nu slujește pe nimeni și nu se va umili de dragul nimănui. Marinarul candidează ca să câștige, nu ca să rupă voturi de la cutare și de la cutare. Eu îl susțin în acest demers, pe de o parte pentru că am încredere în el și pe de altă parte pentru că m-am săturat să votez cu toți idioții doar de dragul votului „contra” (pe Klaus Iohannis, un prostălău mutălău cu 6 case făcute din banii de meditații în timp ce alții care sunt de ani de zile în sistemul de învățământ se chinuie cu o mizerie de salariu de 2000 de lei, pe Iohannis care a fost premierul marionetă al lui Geoană l-am susținut doar ca să nu îl avem pe Ponta sau pe Dăncilă președinte, că el nu prea are calități prin care iese în evidență). Acum ca să nu înțelegi greșit, Nicușor nu este idiot, în schimb este un om fără carismă, fără abilități de lider, care va fi la fel de incapabil în poziția de primar cum a fost în cea de lider USR, plus că este un activist radicalizat care ar fi în stare (primar fiind) să reconstruiască hala Matache în locul ei original (adică pe mijlocul bulevardului), să interzică demolările sau reabilitările fără nu știu câte milioane de avize în zonele „istorice” (în condițiile în care în București sunt cartiere hidoase, pline de case dărăpănate pe lângă care ți-e frică să treci, dar care trebuie să rămână așa că deh, sunt „zone istorice”) sau să pună niște taxe exorbitante pentru cei care circulă cu mașina în oraș doar pentru că el e mare sculă și merge cu trotineta electrică sau mai știu eu ce. Nicușor a demonstrat că e căpos, ceea ce nu e rău, dar dacă își pune căpoșenia în slujba unor hipstereli aiuristice marca USR care vor face rău bucureșteanului de rând atunci va fi rău, iar radical+căpos = imprevizibil. De aceea nu am încredere în el, și atunci voi vota cu altcineva de care să îmi placă mai mult.

  15. Lasa, ca are de unde sa scada. Pe vremea guvernarii PDL au crescut pensiile cu 1808 lei. Se putea si mai bine, dar furase Nuti prea mult si au dat cat s-a putut.

  16. Mai torn un păhărel de wiskey, dar o să am grijă cu cuburile de gheață să nu mă îmbăt ca prostu’.

  17. Mare parte din alegatori nu inteleg ceva simplu: toate promisiunile fanteziste pe care le-au facut pesedeii ori alte partide sunt platite de fapt de contribuabili. La toate acestea se mai adauga cheltuieli cu „parandaratul” , cheltuieli determinate de birocratie, cheltuieli cu incompetentii , coruptii si pilele, si cheltuieli cu sistemul ineficient de combatere a coruptiei.