G4Media.ro

Barna: USR solicită Avocatului Poporului să atace la CCR ordonanţa privind Codul…

Barna: USR solicită Avocatului Poporului să atace la CCR ordonanţa privind Codul administrativ

Uniunea Salvaţi România va solicita Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă referitoare la Codul administrativ, care a fost adoptată marţi de Guvern, a anunţat preşedintele Uniunii, Dan Barna, potrivit Agerpres.

„Atunci când un guvern nu mai reprezintă România şi nu mai guvernează pentru cetăţeni, ci pentru el însuşi, vedem acest lucru prin folosirea ordonanţelor de urgenţă. Guvernarea tip şmecherie continuă, pentru că s-au aprobat 10 ordonanţe de urgenţă, şi dovada cea mai clară este că ele au fost introduse pe ordinea de zi suplimentară. Atunci când nu mai îndrăzneşti ca, în calitatea ta de guvern, să anunţi ceea ce urmează să adopţi şi foloseşti şmecheria asta ‘ordine de zi suplimentară’ pentru a introduce 10 ordonanţe de urgenţă, arată într-adevăr că acest guvern nu mai guvernează pentru cetăţeni. Cea mai relevantă dintre ele, prin efectele major negative pe care le va avea asupra României, este, evident, adoptarea Codului administrativ prin ordonanţă de urgenţă”, a declarat Barna la Palatul Parlamentului.


Potrivit acestuia, „nu există absolut niciun motiv de urgenţă” în acest subiect, care a fost declarat de altfel neconstituţional de către CCR, subiect care era de altfel în procedură parlamentară.

„S-a luat act de decizia CCR şi acum, iată, vedem o deciziei a Guvernului de folosire a acestei ordonanţe de urgenţă pentru aprobarea unui Cod administrativ care baronizează semnificativ România. Din acest moment, în urma efectelor prevederilor din Codul administrativ, fiecare judeţ, autoritate locală devine practic o feudă la dispoziţia aproape discreţionară a preşedintelui de consiliu judeţean şi a primarului şi, în plus, ni se pun la dispoziţie resursele care să fie prăduite. (…) Practic, fiecare primar care are vremelnic o majoritate poate să dispună de patrimoniul comunităţii fără niciun fel de limitare absolut necesară – vorbim de bunurile locale. Despre pensiile speciale – nu este niciun fel de surpriză – pare că e o politică oficială a acestei majorităţi. Pentru primari, preşedinţi de CJ practic se extinde sfera pensiilor speciale. (…) Din această perspectivă, vom solicita Avocatului Poporului să atace la CCR această ordonanţă, pentru că practic este singurul instrument de care mai dispunem”, a precizat liderul USR.

Deputatul USR Cristian Seidler a afirmat, la rândul său, că legea pensiilor, care tocmai a fost discutată în Parlament, „este o farsă, mai ales în contextul şedinţei de guvern de marţi, în care s-a adoptat o nouă pensie specială”.

„Dincolo de solicitarea care va merge către noul Avocat al Poporului, de a ataca la CCR un text care a mai fost declarat neconstituţional de aceeaşi Curte, imediat ce va fi publicat în Monitorul Oficial, vom iniţia o nouă lege de abrogare a unei noi pensii speciale. Ceea ce doamna Lia Olguţa Vasilescu a afirmat în plenul Camerei -mcum că prin noua lege a pensiilor se încearcă ca sistemul public să ajungă din urmă pensiile speciale – este pur şi simplu o minciună, pentru că textul adoptat ieri de Guvern spune că pensiile speciale se cumulează, adică vine peste pensia din sistemul public. În plus, folosirea fondului de pensii în scopuri politice pentru a creşte cu un prevăzut de 40% valoarea punctului de pensie, cu doar trei luni înaintea alegerilor parlamentare, este ceva de nepermis. Bani pentru aşa ceva nu există. Chiar Guvernul ne spune, în expunerea de motive, că în acest an impactul va fi de 8,5 miliarde de lei lei şi nu au prevăzut aceşti bani în legea asigurărilor sociale, iar anul viitor este de aproape de 25 miliarde de lei – adică peste 5 miliarde de euro – bani pe care îi vor lua din împrumuturi scumpe, pe care le vor plăti mai apoi copiii şi nepoţii pensionarilor de astăzi”, a susţinut deputatul USR.

Citește și: 

Iohannis, reacție dură la adresa PSD: ”Adoptarea Codului Administrativ prin OUG, un grav atentat la adresa întregului sistem administrativ. PSD vrea acum să distrugă Administrația de dragul baronilor locali” / Răspunsul vicepremierului Suciu

Ludovic Orban: Guvernul Dăncilă a adoptat prin OUG un Cod administrativ împotriva românilor, dar pentru cumpărarea bunăvoinței Congresului PSD

Marian Oprişan: Adoptarea Codului administrativ reprezintă un mare câştig pentru administraţie

Vicepremierul Daniel Suciu, după adoptarea Codului Administrativ: Ipoteza că orice nobil, ca să nu spun baron local, pune un funcționar public să facă o ilegalitate și doar funcționarul răspunde este falsă

Codul Administrativ: Guvernul îl obligă pe Iohannis să accepte sau să refuze în maximum 10 zile un ministru propus în cadrul unei remanieri guvernamentale

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Se va termina curând cu șmecheria și tare mi-e teamă că niciun duș de pușcărie nu va mai fi folosit în scopul pentru care a fost construit, adică pentru spălare sub jet puternic, inclusiv pentru spălare de păcate…!

 2. Mai baieti puneti in programul de guvernare depolitizarea acestor institutii si anularea pensiilor speciale.In plus asigurati alegatorii ca ,odata ajunsi la putere, veti face o comisie care sa judece modul cum a functionat si cum au hotarat acesti judecatori,daca nu au functionat impotriva intereseor Romaniei.

 3. Mucles Barno, ca n-ai vrut sa dai jos guvernul la motiune! Te-a durut in cur de negocierile PNL, tu nu te-ai deranjat sa negociezi si acum te smiorcai ca uite ce face puterea!
  Sictir cu USR-ul tau cu tot!

 4. D-le Barna, ati tras pe nas?! Daca NU, e cazul sa va scoateti capul din nori, sa va coboriti picioarele pe pamint si sa initiati actiuni care sa aiba finalitate iar nicidecum sa fie, din start, sortite esecului! Ca s-a-mplinit luna din 26.V si nu ati produs nimic, dar nimic!, concret; sau ma insel eu? Bucura-m-as…

  • În caz că ai uitat P$D e la guvernare și are majoritate în parlament

  • Nu a uitat, doar face pe prostu.

  • @Dante Alighieri
   Dacă te simți bine, ține-o tot așa!
   Dacă ai și bun simț, măcar schimbă-ți nick-ul.

 5. nu este absolut nimic ieșit din comun, acest partid, spun partid, pentru că aldeste o anexă a psd-ului, un fel de roată componentă, acest partid nu există independent. nu v-ați obișnuit, această mizerie de partid guvernează numai pentru sine, numai pentru propriul baronet și interesele sale, când a făcut altfel?! să fim serioși! merg pe premisa că, dacă lor le e bine, atunci și societății îi este bine, dacă societății îi este bine și lor nu, atunci nu este ok. vă dați seama cât de nociv este acest cod dacă toți baronii erau încântați după adoptare, fruntași fiind Oprișan, unul dintre asupritorii și ținerii în sărăcie și subdezvoltare a vrâncenilor. Dragnea a fost unul dintre ei, iar toți sunt undragnea, nu este evident. Stau și mă întreb retoric, cum naiba un astfel de partid a putut dăinui atâta timp? cum a putut prosti oamenii de atâtea ori? ori ăștia au fost niște dibaci, niște mari lumini, ceea ce nu aș crede, ori oamenii au fost și încă mai sunt foarte limitați, aștfel nu se explică. Codul administrativ este încă o mârlănie servită românilor, fără nicio jenă, servită de un partid reformat și însănătoșit, nu-i așa? însănătoșit, dar cu aceași oameni bolnavi!

 6. De vreme ce functionarii publici nu fac greva, rezulta ca legea administratiei este buna, toti vor deveni inregimentati politic, la venirea in functie si la terminarea mandatului, primarii si sefii de CJ nu vor mai fi insotiti doar.de.consilierii personali si secretara, ci de toti angajatii. Cand moare sefu’, vor pleca toti cu el la cimitir :)!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.