G4Media.ro

Băncile grecești își îndreaptă atenția spre România. Eurobank, interesată de piața locală

Băncile grecești își îndreaptă atenția spre România. Eurobank, interesată de piața locală

Accelerarea reducerii creditelor neperformante (NPLs), dar şi eliberarea de constrângerile Fondului Elen de Stabilitate Financiară deschid drumul băncilor greceşti spre extinderea activităţilor în străinătate. Eurobank urmăreşte pieţele din Serbia şi România, scrie publicația locală Euro2day, citată de Rador.

Fondul Elen de Stabilitate Financiară a fost înfiinţat în 2010, în timpul programelor de salvare economică a Greciei şi a avut, printre altele, misiunea de a salva băncile sistemice greceşti când acestea au intrat într-o criză de capitalizare. Pentru ajutorul primit prin acest fond, cele patru bănci sistemice ale Greciei au fost nevoite să vândă cea mai mare parte din expunerea lor pe pieţele internaţionale, în special filialele lor din Balcani şi Europa de Sud- Est, printre care și România.

Realizarea obiectivului de reducere a creditelor neperformante la o rată cu o singură cifră și apropiată de media europeană cât mai curând posibil până la sfârșitul anului 2021, fără a mai fi nevoie ca aceeași problemă să fie reluată şi în 2022, încurajează băncile elene, chiar dacă cu viteze diferite, să privească din nou spre dezvoltarea activităţilor lor pe piețele din regiune pe care au reușit să-şi mențină prezența.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Numai ei? Atatea banci grecesti sau perindat pe la noi ca le-am pierdut numarul si numele. Nu stiu de ce, dar nu imi inspira prea multe piata bancara greceasca.

  2. Dupa ce au vandut BancPost, Pireus si cauta sa vanda Alpha Bank ce rahat sa mai caute grecii in RO

  3. mai bine mananci pietre decat sa te imprumuti de la greci
    bancile grecesti sunt cele mai slinoase si nemernice

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.