G4Media.ro

Banca Centrală a Rusiei susține că este pregătită să ia toate măsurile…

Sursa Foto: The Moscow Times

Banca Centrală a Rusiei susține că este pregătită să ia toate măsurile necesare pentru a sprijini stabilitatea financiară / Rubla a atins cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani

Banca Centrală a Rusiei a dat asigurări marţi că este pregătită să ia toate măsurile necesare pentru a sprijini stabilitatea financiară, în condiţiile în care activele ruseşti sunt afectate de escaladarea tensiunilor geopolitice, transmite Agerpres.

Rubla a atins cel mai scăzut nivel din ultimii aproape doi ani, după ce preşedintele Vladimir Putin a recunoscut independenţa regiunilor separatiste pro-ruse Lugansk şi Doneţk din estul Ucrainei şi a ordonat trupelor ruse „să menţină pacea” în aceste teritorii, sfidând Occidentul şi alimentând temerile privind izbucnirea unui război.

Deprecierea severă a rublei ar urma să alimenteze inflaţia deja ridicată, una dintre principalele temeri ale cetăţenilor ruşi.

„Banca Centrală a Rusiei ţine sub control evoluţia situaţiei de pe piaţa financiară şi este pregătită să ia toate măsurile necesare pentru a sprijini stabilitatea financiară”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

De asemenea, Banca Rusiei a anunţat atenuarea unor cerinţe impuse instituţiilor financiare, astfel încât creditorilor li se va permite să folosească valoarea din 18 februarie a acţiunilor şi a bondurilor din portofoliile lor, la raportările financiare pe care le vor face până în octombrie.

„Volatilitatea va creşte semnificativ în cazul unor noi sancţiuni şi ar fi util ca Banca Centrală a Rusiei să ia în considerare intervenţiile valutare, la un anumit moment”, a apreciat Egor Susin, director în cadrul Gazprombank Private Banking.

„Banca Centrală are ratele dobânzilor şi intervenţiile în arsenalul său”, susţine Evgeny Suvorov, economist la CentroCreditBank.

La ultimele două şedinţe de politică monetară, Banca Rusiei a majorat dobânzile cu 100 de puncte de bază, până la 9,5%, iar la reuniunea din 29 aprilie analiştii se aşteaptă din nou la o majorare, după ce inflaţia este aproape de 8,8%, faţă de obiectivul de 4%.

Sursa Foto: The Moscow Times

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

11 comentarii

 1. si a trecut numai o zi!

 2. Da, va mari dobanda de referinta pana la cer si va vinde valuta angro. Vorbim in 3-6 luni!

 3. E pregătită să printeze bani ca să le plătească pensiile mărite celor din Crimea.

 4. Euro / RON nu a mai fost 4,95 in ultimii doi ani, si de fapt niciodata in istorie! Credeti ca ne-au sanctionat si pe noi emcevistii?

  • Nu! Asta e prostia ordinara din 2018-2019 cand ne indatoram pana peste cap cu dobanzi de 4.7% pe vreme de pace si pre-pandemie, datorii pentru cheltuieli administrative. Cand lumea era pana peste cap de fericita cat de bine ne mergea, iar acum cand platim pretul la prostiile din vremea aia, ii blamam pe actualii. Dar inteleg, romanu e scurt de minte, n-am asteptari.

 5. Postacii sunt in delir, incepe sa le scada vertiginos venitul 😂

 6. Nu-i bai, mai pune in vanzare un vagon de aur romanesc

 7. @Eugen, @Motz, imi pare rau …

  „Rubla a atins cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani”

 8. Mai e un tâmpit in Turcia ce zicea la fel si nu acum lira e in cap. Nu te poti juca cu finanțele, te doboară piata cat te crezi de Greuceanu.

  • asa e cand indivizi care n-au nicio treaba cu economia si finantele, nu tin cont de sfaturile finantistilor, pentru ca se cred Dumnezei pe pamant