G4Media.ro

Bîlbe la Ministerul Educației. Sorin Cîmpeanu a semnat un ordin prin care…

Bîlbe la Ministerul Educației. Sorin Cîmpeanu a semnat un ordin prin care doar școlile de stat intră în vacanță, după ce prezentase un document care prevedea că măsura se aplică și celor private / Școlile particulare sunt închise prin decizia CNSU

Ministrul Sorin Cîmpeanu a revenit cu precizări și a prezentat ca „semnat și trimis la Monitorul Oficial” un text de ordin prin care doar școlile de stat intră în vacanță forțată timp de două săptămâni, cele private nefiind reglementate de acest ordin, ci direct prin Hotărârea nr 91 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Cu doar 30 de minute înainte de a clarifica aceste lucruri, ministrul Cîmpeanu prezentase un document care prevedea că vacanța forțată în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie se aplică tuturor instituțiilor de învățământ prin ordinul ministrului Educației.

În esență, școlile de stat sunt trimise în vacanță prin Ordinul de ministru al Educației nr 5.490, iar cele private, prin Hotărârea CNSU nr 91.

Iata cele două texte de act normativ:

Textul din ordinul semnat și ștampilat prevede: „Prin derogare de la prevederile Ordinul ministrului educației naționale nr. 3.243 din 5 februarie 2021, privind structura anului școlar 2021-2022, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 156 din 16 februarie 2021, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie 2021, preșcolarii și elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal de stat sunt în vacanță.”

Citește integral pe Edupedu.ro.

Sursa foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Toate hotarârile sunt ilegale. Guvernul este interimar. Si de când inchide CNSU entitati private?

 2. Vai de capul lui!!!
  Luați fraierul asta de la minister ca semnează orice…și demisia😂

 3. Protejatul Fiintei nelocuite de la Cotroceni, ministrul care
  -merge la vaccinarea publica cu șliț la camașă (asta ar fi trebuit sa fie suficient sa primeasca un diagnostic de la psihiatru….),
  – a votat la moțiunea din 2019 contra aliantei din care facea parte -pe buna dreptate dar contra cost
  -a sustinut-o pe Androneasca si universitatile private in accesul tinerilor in universitati fara BAC
  -a sustinut fara sa ofteze, Ciuma Rosie , condusa de Infractorul de la Rahova, pe analfabeta de la Victoria ……..
  -etc, etc
  Ce si cum poate fi Reptilianul asta ?!!

 4. Atâta amatorism nu am mai văzut la Educație, la CNSU, la guvernare, la partide, la Presedinte! Suntem praf de jos până sus.

 5. Asta trebuie sa dispară!!! Culmea e ca apare si în noul guvern propus! S-a spus ca dacă vrei sa distrugi o tara distrugi sistemul de învățământ. El, Andronescu, Mitrea, Pop, etc și-au bătut joc de învățământ. Câmpeanu trebuie dat jos!!!

 6. Asta după toate funcțiile prin toate partidele nu cred că a fost general de securitate, cred că a fost mareșal de secu!

 7. Bai voi sunteti intregi la cap? Pai ori e pt. toti la fel ori deloc!!🤯

 8. In hotararea CNSU publicata in MO nu se face nici o referire la inchiderea scolilor.
  Deci scolile private raman in continuare deschise.

 9. Hai lăsați gargara.. Face și el exact e fac toti directorii din tara asta aleși prin concurs de cunoștințe de elev de clasa a II a.. NU ÎȘI ASUMA NICI UNUL NIMIC NICIODATĂ DECAT SALARIILE BABANE.. CU ASTA AM SPUS TOT… schimbata legea.. Ești director ÎȚI ASUMI TOT CE FACI SAU DAI ORDIN IN SCOALA.. NU VREI… ACASĂ CU TINE SAU LA ORE…. ȘI DIRECTORII SA NU MAI FACĂ ORE… AU ALTE ATRIBUȚIUNI LOGISTICE CARE TREBUIESC REZOLVATE.. nu sa stai o ora sa aștepți o semnătura și o stampila ca el are ora.. Angajați manageri externi nu profesori.. Profesorul sa stea la catedra sa predea dacă e profesor… Asta a ales EL sa fie… Sunt atât de multe probleme din cauza asta…

  • Parerea mea este ca domnul ministru a incalcat art 8 din hotararea nr 91 a CNSU, articol 8 prin care Ministerul Educatiei este imputernicit sa inchida privatul, nu este adevarat ca direct CNSU inchide privatul.
   In plus, Hotararea de Guvern publicata vineri noapte, la art 10 pct 3 scrie ca invatamantul ramane deschis, stat si privat. Ce prevaleaza: ordinul de ministru sau Hotararea de Guvern?