G4Media.ro

Băiat de 14 ani din Sibiu: „La aproape orice magazin se vinde…

Sursa foto: Pixabay

Băiat de 14 ani din Sibiu: „La aproape orice magazin se vinde alcool minorilor și nu se face nimic” / El a trimis solicitări poliției pentru a întreba câte amenzi au fost date în 2022 pentru vânzarea de alcool minorilor / Ce răspuns a primit

Un copil de 14 ani a trimis redacției Turnul Sfatului o sesizare prin care atrage atenția asupra faptului că în Sibiu se vinde cu mare ușurință alcool minorilor și că polițiștii au dat, în decursul unui an de zile, doar două contravenții: o amendă și un avertisment.

Băiatul are 14 ani și este elev în clasa a VIII-a într-o școală din Sibiu. Spune că a rămas surprins să vadă de multe ori cât de ușor se vinde în magazinele din Sibiu alcool minorilor, deși există o lege care interzice acest lucru. El atrage atenția asupra faptului că tineri ca el sau chiar mai mici ca vârstă nu sunt protejați în niciun fel de riscul dependențelor.

„Cunosc magazine mari care vând alcool minorilor. Chiar în fața mea, fătă nicio reținere, vânzătorii au dat alcool minorilor. Nu-i întreabă de vârstă, nu le cere buletinul, nimic. Am văzut inclusiv copii de nouă ani care au putut cumpăra. Știu că cei care vând nu respectă legea, dar n-ar mai face asta dacă poliția ar aplica sancțiuni. Eu personal, în clasa a VIII-a am foarte puțini colegi care nu beau”, spune Ștefan.

Băiatul a făcut Inspectoratului de Poliție Sibiu și Poliției Locale o solicitare prin care să afle câte sancțiuni au fost aplicate de polițiști în anul 2022 unităților comerciale care vând alcool minorilor. În răspunsul care i-a fost acordat se arată că doar două sancțiuni au fost aplicate în anul 2022 de polițiștii din cadrul IPJ Sibiu și niciuna de polițiștii locali. Este vorba despre o amendă de 100 de lei aplicată de polițiști aplicată de Poliția Rurală Agnita și despre un avertisment scris dat de poliția Sibiu.

Citește integral pe Turnul Sfatului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pai nu este inca clar ca platim politia locala si politia de circulatie DEGEABA. Nu fac nimic, cu exceptia spagilor.